Καθολικό lockdown από αύριο στην Αττική – Live το μήνυμα Μητσοτάκη

0
50

Έκτακτο διάγγελμα θα κάνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 19:30 για το ολικό lockdown τύπου Μαρτίου στην Αττική. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τηλεοπτικό του μήνυμα θα ενημερώσει τους πολίτες για τα κρούσματα κορονοϊού, την εξέλιξη της πανδημίας και τα νέα μέτρα στην Αττική. 

 Δείτε Live το διάγγελμα του πρωθυπουργού

Οι εξελίξεις για το lockdown στην Αττική ήταν αναπόφευκτες, καθώς ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, είχε εισηγηθεί το lockdown τύπου Μαρτίου, ο πρωθυπουργός συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου και μετά το τέλος της ζητήθηκε η έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι εισηγήθηκαν το καθολικό lockdown στην Αττική τύπου Μαρτίου διάρκειας δύο εβδομάδων. 

Οριστικό το lockdown στην Αττική

Είναι οριστικό το lockdown στην Αττική έπειτα από εισήγηση των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι με ψήφους 16 υπέρ και 8 λευκά αποφάσισαν μέτρα τύπου Μαρτίου για την Αττική. Την πρόταση για lockdown τύπου Μαρτίου στην Αττική είχε ανακοινώσει δημόσια – με συνέντευξή του στο OPEN TV – ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Τα τρία στοιχεία που έκαναν τους λοιμωξιολόγους να εισηγηθούν το ολικό lockdown τύπου Μαρτίου είναι τα εξής: 

  • Η αύξηση των εισαγωγών περιστατικών COVID 19 στα νοσοκομεία,
  • η αύξηση των ασθενών που χρειάζονται κρεβάτι στη ΜΕΘ,
  • η συνεχόμενη σημαντική πλέον αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική την τελευταία εβδομάδα.

Γι’ αυτό και μέσα στην ημέρα αναμένεται να ανακοινωθούν τα μέτρα του lockdown, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, κλειστά σχολεία και λιανεμπόριο. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, αν δεν αλλάξει κάτι, το lockdown αναμένεται να εφαρμοστεί από την Πέμπτη και θα διαρκέσει (με τα τωρινά δεδομένα πάντα) έως την Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου.

 O κύβος ερρίφθη

Η Επιτροπή αποφάσισε το μεσημέρι της Τρίτης η Αττική να μπει σε σκληρό lockdown.

Η έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου αλλά και η συνεδρίαση των ειδικών που ολοκληρώθηκε αποφάνθηκαν «λουκέτο» στην Πρωτεύουσα, για να περιοριστεί η εξάπλωση της φονικής πανδημίας.

Οι επιστήμονες της χώρας χρειάστηκαν λιγότερη από μια ώρα για να αποφασίσουν ότι η Αττική πρέπει να περάσει σε αυστηρό lockdown, τύπου Μαρτίου.

Από αύειο στις 06:00 το πρωί επιβάλλεται ολικό lockdown στην Αττική.

Κλείνουν όλα τα σχολεία στο λεκανοπέδιο.

Το λιανεμπόριο, τα κέντρα αισθητικής, τα κομμωτήρια.

Οι εκκλησίες θα λειτουργούν χωρίς πιστούς.

Η διάρκεια του lockdown σύμφωνα με τις πληροφορίες θα είναι δύο εβδομάδες.

Τι ανησυχεί τους ειδικούς

Οι ειδικοί δεν κρύβουν πλέον την ανησυχία τους η οποία εστιάζεται σε τρία στοιχεία των τελευταίων ημερών που τους προβληματίζουν. Την αύξηση των εισαγωγών περιστατικών COVID 19 στα νοσοκομεία, την αύξηση των ασθενών που χρειάζονται κρεβάτι στη ΜΕΘ και στην συνεχόμενη σημαντική πλέον αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική την τελευταία εβδομάδα. «Όπου το έχουμε δει διεθνώς αυτό να συμβαίνει σχεδόν μπορούμε να προβλέψουμε τη συνέχεια» έλεγε το πρωί μέλος της Επιτροπής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ προσθέτοντας «γνώμονας μου σε οποιαδήποτε εισήγηση μου θα είναι ο όρκος του Ιπποκράτη. Αυτό που θέλουμε πρωτίστως ως επιστήμονες είναι να προστατεύσουμε την υγεία των πολιτών».

Οι αποφάσεις για την Θεσσαλονίκη θα ληφθούν αύριο Τετάρτη.

Πηγή: madata.gr