Κάτω από 30% οι πληρότητες στα αθηναϊκά ξενοδοχεία

0
61

Κάτω από το 30% είναι οι πληρότητες όσων ξενοδοχείων έχουν ανοίξει στην Αθήνα, ενώ υπάρχουν ακόμη μονάδες που δεν έχουν τεθεί καν σε λειτουργία. Αξίζει να σημειωθεί ότι και το Athenaeum Intercontinental Athens ανοίγει ξανά από σήμερα, 25 Αυγούστου, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Οι πληρότητες για τα ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας για τον Αύγουστο είναι ακόμη μικρότερες, ωστόσο ο μέσος όρος ανεβαίνει κάπως από τις κρατήσεις των παραθαλάσσιων μονάδων της Αττικής, που το διάστημα αυτό και κυρίως τα Σαββατοκύριακα γνωρίζουν υψηλές πληρότητες από Έλληνες επισκέπτες.

Αντιθέτως στο κέντρο, δεδομένου και του μικρού αριθμού τουριστών που φτάνει στην πρωτεύουσα, οι κρατήσεις είναι λίγες. Ακόμη και η εμβληματική Μεγάλη Βρεταννία εμφανίζει πληρότητα στα επίπεδά του 25%, η οποία δεδομένων των συνθηκών χαρακτηρίζεται ικανοποιητική, όπως σημειώνει στη «Ν» ο Τιμ Ανανιάδης, General Manager/Managing Director των ξενοδοχείων Grande Bretagne και King George. Οι περισσότεροι πελάτες ήταν Έλληνες, Ιταλοί και λίγοι Αμερικανοί, συμπλήρωσε ο κ. Ανανιάδης, ο οποίος πρόσθεσε ότι ικανοποιητικά κινείται πάντως το βραβευμένο εστιατόριο GB Roof Garden. Η «Ν» επικοινώνησε και με το Hilton, ωστόσο όπως δηλώθηκε δεν είναι στην πολιτική της αλυσίδας να δίνει συγκεκριμένα στοιχεία όσον αφορά την πληρότητα, αναφέρθηκε μόνο ότι είναι ικανοποιητικές στις παρούσες συνθήκες. Γενικότερα πάντως αυτό που τονίζεται από παράγοντες της αγοράς είναι ότι «η Αθήνα δεν πάει καλά».

Άλλα ξενοδοχεία μικρότερων κατηγοριών (τετράστερα κ.λπ.) ενδεχομένως να έχουν και λίγο υψηλότερα ποσοστά κρατήσεων, κοντά στο 30%, άλλα όμως και χαμηλότερα μέχρι και 10%, καθώς πολλά εξαρτώνται από τον χαρακτήρα του κάθε ξενοδοχείου, τη θέση του και την τιμολογιακή του πολιτική.

https://www.naftemporiki.gr

Πηγή: madata.gr