Κάτω Πατήσια: Εκρηξη εκσφενδόνισε τον εγγονό από τον 4ο όροφο. Απανθρακώθηκε η γιαγιά του

0
23

Δύο νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός έκρηξης και πυρκαγιάς σε διαμέρισμα 4ου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Φολεγάνδρου 38, στα Κάτω Πατήσια, με τις λεπτομέρειες να σοκάρουν.
Συγκεκριμένα, η Πυροσβεστική έλαβε κλήση από τους γείτονες για πυρκαγιά στο διαμέρισμα στις 5:33. Στο σημείο έσπευσαν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα, οι οποίοι μόλις έφτασαν βρήκαν έναν άνδρα νεκρό στο πεζοδρόμιο, ενώ οι γείτονες, που είχαν εκκενώσει την πολυκατοικία, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, ανέφεραν ότι είχε ακουστεί και μία ισχυρή έκρηξη.

Οι πυροσβέστες ανέβηκαν στον 4ο όροφο όπου έσβησαν γρήγορα την πυρκαγιά, ή οποία δεν είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις και τότε βρήκαν νεκρό ακόμη ένα άτομο.

Η έκρηξη τον πέταξε έξω από το διαμέρισμα!

Οι δύο νεκροί που έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά στην οδό Φολεγάνδρου 36 στα Πατήσια ήταν μια ηλικιωμένη γυναίκα και ο εγγονός της. Οι πυροσβέστες προχώρησαν και στον απεγκλωβισμό ενός ακόμη ατόμου από τον 5ο όροφο το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετώπιζε κινητικές δυσκολίες.

 Σημειώνεται πως ο εγγονός εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο πεζοδρόμιο μπροστά από την πολυκατοικία και σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γειτόνων ακούστηκε μια έκρηξη κι ακολούθως είδαν τον εγγονό στο πεζοδρόμιο και εικάζουν ότι εκσφενδονίστηκε από την σφοδρή έκρηξη. Η άτυχη ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη από τους πυροσβέστες μέσα στο διαμέρισμα της.

 Την έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς ανέλαβε το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Πηγή: madata.gr