Κατώτατος μισθός: Ποιοι υπάλληλοι του Δημοσίου θα δουν αυξήσεις

0
119

Περισσότεροι από 500.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν αλλαγές λόγω της δεύτερης για φέτος αύξησης του κατώτατου μισθού που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Μαΐου 2022. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον νόμο που ισχύει, κανένας με καθεστώς πλήρους απασχόλησης δεν μπορεί να παίρνει λιγότερο από τον νομοθετημένο κατώτατο μισθό, ξεκαθάρισε σε εκπομπή του OPEN ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος.

 Ειδικότερα, από τη 1η Μαΐου θα πάει στα 713 και σε 12μηνη βάση στα 831. Σημειώνεται ότι, ο κατώτατος μισθός του δημοσίου είναι σταθεροποιημένος για δυόμιση χρόνια στα 780 ευρώ. Υπάρχει διάφορα, για πρώτη φορά, σε βάρος του δημοσίου κατώτατου μισθού κατά 51 ευρώ, εξήγησε ο εργατολόγος.

Όπως δήλωσε ο ίδιος: «Ξέρουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα το Γενικό Λογιστήριο απασχολήθηκε με το ζήτημα και ενημέρωσε την κυβέρνηση για την «ανισότητα» σε βάρος του κατώτατου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων. Άρα, η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες θα κληθεί να αντιμετωπίσει το θέμα, διότι για πρώτη φορά ο ιδιωτικός τομέας είναι μπροστά από τον δημόσιο, ως προς τον κατώτατο».

ΠΗΓΗ: NEWMONEY

Πηγή: madata.gr