Κατρούγκαλος: Να αποκλιμακωθεί η ένταση στα σύνορα Αζερμπαϊτζάν – Αρμενίας

0
55

Να παρέμβει άμεσα, ώστε να αποκλιμακωθεί η στρατιωτική ένταση που αναζωπυρώθηκε στα σύνορα του Αζερμπαϊτζάν με την Αρμενία, μεταξύ των δύο κρατών, κάλεσε τη Διεθνή Κοινότητα ο βουλευτής και Τομεάρχης Εξωτερικών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Κατρούγκαλος.

Συγκεκριμένα, ο πρώην  υπουργός θεωρεί πως οι πρόσφασεις συγκρούσεις στη συνοριακή γραμμή των δύο χωρών, μπορεί να οδηγήσει εκ νέου σε επικίνδυνη αποσταθεροποίηση στην περιοχή.

Επιπλέον,ο κ. Κατρούγκαλος καλεί τις τρίτες χώρες που ποθανόν να επωφελούνται από την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας να μην υποδαυλίζουν τέτοιες αντιπαραθέσεις, προς ιδίον όφελος.

Αναλυτικότερα, η  τοποθέτηση του κυρίου Κατρούγκαλου έχει ως εξής:

«Η αναζωπύρωση τις τελευταίες μέρες της έντασης και των συγκρούσεων στα σύνορα Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν θα πρέπει να σταματήσει, ώστε να αποτραπεί νέα επικίνδυνη αποσταθεροποίηση στην περιοχή.

Θα πρέπει επίσης άλλες δυνάμεις να μην υποδαυλίζουν τέτοιες αντιπαραθέσεις, πιέζοντας χώρες που θεωρούν αντιπάλους όπως την Αρμενία.

Καθοριστικής σημασίας για την ομαλοποίηση της κατάστασης και την κατάπαυση του πυρός θα είναι η άμεση και αποφασιστική παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας και του ΟΗΕ, ώστε η όξυνση αυτή να λάβει τέλος και να επικρατήσουν η ειρήνη και η ασφάλεια στην ευαίσθητη αυτή περιοχή του Καυκάσου.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να αξιοποιηθεί η διαμεσολαβητική προσπάθεια της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ.».

naftemporiki.gr

Πηγή: madata.gr