Κεφαλογιάννης: O κορονοϊός μεταδίδεται στα μέσα μεταφοράς, αλλά τα δρομολόγια παραμένουν αραιά

0
31

Μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, τόνισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας.

«Δε γίνεται να υπάρχει ένας αστυνομικός σε κάθε λεωφορείο. Οι πολίτες πρέπει να ακολουθούν τους νόμους».

Αναφερόμενος στα περιστατικά βίας εντός των ΜΜΜ με επιβάτες που δεν φορούν μάσκα οι οποίοι πιάνονται στα χέρια με τους υπόλοιπους, ο υφυπουργός Μεταφορών τόνισε ότι οι οδηγοί έχουν δικαίωμα να σταματούν το δρομολόγιο και να ζητούν από τους επιβάτες χωρίς μάσκα να αποβιβαστούν.

Προς αυτήν την κατεύθυνση έχουν ενταθεί οι έλεγχοι στα ΜΜΜ σχετικά με την χρήση μάσκας, με την αστυνομία να επιβάλλει πρόστιμα εκεί που χρειάζεται.

«Στη συντριπτική πλειοψηφία των δρομολογίων δεν υπάρχουν προβλήματα και οι πολίτες συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ειδικών».

Παραδοχή ότι “οι αποστάσεις δεν μπορούν να τηρηθούν”

Ο κ. Κεφαλογιάννης επισήμανε ότι οι αποστάσεις εντός των ΜΜΜ «προφανώς και δεν μπορούν να τηρηθούν» γι’ αυτό και έχει επιβληθεί η χρήση μάσκας τόσο εντός των μέσων μεταφοράς όσο και στις στάσεις. Ωστόσο πώς είναι δυνατόν να διατυπώνεται και μάλιστα δημοσίως τέτοια παραδοχή από μέρους του αρμόδιου υφυπουργού; Η κυβέρνηση από την περασμένη άνοιξη ποια μέτρα έλαβε και σε ποιες ενέργειες προχώρησε για να στελεχώσει με μόνιμες προσλήψεις τα ΜΜΜ αλλά και για να αποκτήσει σύγχρονα μέσα όπως λεωφορεία και συρμούς μετρό;

Αντιθέτως τώρα η κυβέρηση σπεύδει να παραχωρήσει μερίδιο των δημόσωιν συγκοινωνιών σε ιδιώτες, μέσω συνεργασίας με τα ιδιωτικά ΚΤΕΛ, αλλά και να αποκτήσει μέσω leasing μεταχειρισμε΄να λεωφορεία έως και δεκαετούς ηλικίας.

Αλλά και οι υποσχέσεις του υφυπουγού ότι «θα πυκνώσουν τα δρομολόγια του κέντρου» ακούγονται ήδη από το περασμένο καλοκαίρι, αλλά οι επιβάτες ακούν μόνο λόγια και δε βλέπουν πράξεις.

Πηγή: madata.gr