Κεραμέως: Αλλάζει συνολικά το τι διδάσκεται στα σχολεία – Καμία συζήτηση για κλείσιμο

0
63

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στα Νέα Προγράμματα Σπουδών, στην αξιολόγηση και τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται, ενώ ήταν για μια ακόμα φορά κατηγορηματική ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων

 Μιλώντας στην εκπομπή Τώρα ό,τι συμβαίνει και τη Φαίη Μαυραγάνη σημείωσε ότι ανακοινώθηκαν 166 νέα προγράμματα σπουδών με σκοπό να εκσυγκχρονιστεί το περιεχόμενο αλλά και ο τρόπος διδασκαλίας.

Η διαδικασία θα γίνει πιο βιωματική, πιο ζωντανή και πιο ελκυστική. Ξεκινά πιλοτικά η εφαρμογή των προγραμμάτων σε όλα τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία για τα επόμενα δύο χρόνια, σημείωσε. Αλλάζει και το τι διδάσκουμε και η προσέγγισή μας, αυτή είναι η καρδιά του σχολείου, υπογράμμισε.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπουργός ανέφερε, ότι αλλάζει τόσο το περιεχόμενο, όσο και ο τρόπος διδασκαλίας σε συνδυασμό με τη γενίκευση της ψηφιακής διάστασης. Η πιλοτική εφαρμογή των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών θα ξεκινήσει αμέσως στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία και θα είναι διετής, ενώ την άλλη εβδομάδα ξεκινά και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που θα συμμετέχουν σε αυτή. Οι αλλαγές αυτές αποσκοπούν, σημείωσε η κ. Κεραμέως, σε ένα σχολείο σύγχρονο, διαδραστικό, που θα ανταποκρίνεται στις υψηλές απαιτήσεις του 21ου αιώνα και πρόσθεσε, ότι «η συμβολή των εκπαιδευτικών και σε αυτή τη μεταρρύθμιση είναι καθοριστική».

 «Δεν υπάρχει σύνδεση της αξιολόγησης με την χρηματοδότηση στο σχολείο»
 Σχετικά με τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται για την αξιολόγηση από την εκπαιδευτική κοινότητα, χαρακτήρισε «ψευδείς ειδήσεις» τις αναφορές για τη δημοσιοποίηση της κατηγοριοποίησης και κατάταξης των σχολείων και πρόσθεσε, πως δεν υπάρχει «απολύτως καμία σύνδεση της αξιολόγησης σχολείων με τη χρηματοδότησή τους». Η κ. Κεραμέως τόνισε, πως «ο χαρακτήρας της αξιολόγησης είναι αμιγώς βελτιωτικός, στοχεύει στο να αποτυπωθεί η υφιστάμενη κατάσταση σε σχέση με το παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο».

Πηγή: madata.gr