Κεραμέως: Θα κάνω τα πάντα για να μην γίνουν πανελλαδικές τον Σεπτέμβριο

0
103

Για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τις πανελλαδικές εξετάσεις που όπως είπε θα κάνει τα πάντα ώστε να μην γίνουν τον Σεπτέμβριο μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως σε ραδιοφωνική της συνέντευξη.

Εστιάζοντας στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση η Νίκη Κεραμέως επεσήμανε ότι σήμερα θα επικοινωνήσει με τους τομεάρχες παιδείας όλων των κομμάτων για να τους ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί.

«Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου, η αναστάτωση για τους υποψηφίους για τα ΑΕΙ να είναι μικρή και να μην γίνουν οι Πανελλαδικές το Σεπτέμβριο» επεσήμανε η αρμόδια υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και παράλληλα εξέφρασε την αγωνία της για τη χρονική στιγμή που θα ανοίξουν τα σχολεία.

«Οι Πανελλαδικές θα γίνουν τον Ιούνιο και στην χειρότερη περίπτωση τον Ιούλιο» τόνισε και μίλησε επίσης για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών εξηγώντας πως σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα , θα γίνει «με παράταση του διδακτικού έτους και με μείωση της διδακτέας ύλης».

«Οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν εξαρτώνται από το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και τις οδηγίες που θα λάβει το υπουργείο από τους ειδικούς» επεσήμανε η υπουργός Παιδείας.

Η υπουργός εξήγησε πως η εξ αποστάσεως διδασκαλία βασίζεται σε δύο άξονες

«Η σύγχρονη εκπαίδευση» όπως τόνισε δίνει τη δυνατότητα σε κάθε καθηγητή να διατηρεί μια ψηφιακή τάξη, έχοντας πλήρη αλληλεπίδραση με τους μαθητές, οι οποίοι μπορούν να θέτουν ερωτήσεις στον εκπαιδευτικό. Η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία εφαρμόζεται ήδη σε όλα τα Λύκεια, ενώ προχωράει η εφαρμογή της σε γυμνάσια και δημοτικά σχολεία.

Για την προετοιμασία της διδασκαλίας, εξηγεί η υπουργός γίνονται επιμορφωτικά σεμινάρια για διευθυντές. Μάλιστα, η υπουργός τόνισε πως η ανταπόκριση ξεπερνάει τις προσδοκίες του υπουργείου, καθώς συμμετέχουν περισσότεροι εκπαιδευτικοί από όσους προσκαλεί το υπουργείο σε τηλεδιασκέψεις. «Η πληρότητα κυμαίνεται από το 100% έως το 130%», δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Για την εφαρμογή του προγράμματος έχει γίνει καταγραφή της προσβασιμότητας στο διαδίκτυο και για τις ελάχιστες περιπτώσεις οικογενειών που δεν έχει πρόσβαση, δίνεται η δυνατότητα σύνδεσης με τηλέφωνο, με αστική χρέωση.

«Η ασύγχρονη εκπαίδευση στηρίζεται σε μια τεράστια βάση δεδομένων για κάθε τάξη. Έγγραφα και παρουσιάσεις διατίθενται με ελεύθερη πρόσβαση σε πλατφόρμες του υπουργείου Παιδείας, με τον κάθε μαθητή να κάνει χρήση όποτε θέλει» είπε.

Η υπουργός διευκρίνισε ότι είναι υποχρεωτική η συμμετοχή και στη σύγχρονη και στην ασύγχρονη εκπαίδευση. Για την αντιμετώπιση προβλημάτων και την παροχή βοήθειας προς εκπαιδευτικούς λειτουργεί Κέντρο Υποστήριξης του υπουργείου Παιδείας. Για τη διευκόλυνση των μαθητών και των εκπαιδευτικών έχει υπάρξει μέριμνα ώστε οι πλατφόρμες να είναι απλές στη χρήση τους, ενώ για την ασύγχρονη δεν απαιτείται καν σύνδεση με λογαριασμό.

Σχετικά με την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το υπουργείο Παιδείας έχει παραχωρήσει δύο πλατφόρμες εξ αποστάσεως διδασκαλίας και οι παραδόσεις συνεχίζονται κανονικά. «Το εξάμηνο δεν πρόκειται να χαθεί» διαβεβαίωσε η υπουργός.

Η υπουργός Παιδείας στέλνοντας ένα μήνυμα προς την εκπαιδευτική κοινότητα, επεσήμανε πως η υγειονομική κρίση μπορεί να γίνει ένα παράθυρο ευκαιρίας για την εκπαίδευση, τονίζοντας πως η εξ αποστάσεως εκπαίδευση αποτελεί ένα τεράστιο εγχείρημα, στο οποίο θα έπρεπε η χώρα να έχει σημειώσει πρόοδο εδώ και χρόνια, καλώντας εκπαιδευτικούς και μαθητές να δουν την θετική οπτική μέσα στις δυσκολίες που παρουσιάζονται.

newsbeast

Πηγή: madata.gr