Κεραμέως: Ξεκίνησαν οι παραδόσεις tablet σε σχολεία της χώρας

0
108

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με ανάρτησή της στα social media γνωστοποίησε πως ξεκίνησε η παράδοση tablets σε όλα τα σχολεία της χώρας.

«Έχουν ξεκινήσει οι παραδόσεις tablet σε σχολεία της χώρας με προτεραιότητα ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές», ανέφερε η αρμόδια για την Παιδεία υπουργός και προσέθεσε:

«Ενδεικτική φωτογραφία από τις συσκευές που παραδόθηκαν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Χίου. Ευχαριστούμε τους δωρητές-αρωγούς της προσπάθειας για την τεχνολογική ενίσχυση των σχολικών μονάδων και τη διευκόλυνση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης αλλά και πιο μακροπρόθεσμα της ενίσχυσης ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών».

Ολοκληρώνοντας, η κ. Κεραμέως επεσήμανε πως «αυτή η δοκιμασία θα μας βγάλει ισχυρότερους».

Γρίφος οι Πανελλήνιες

Προ ημερών η υπουργός είχε αναφερθεί εκ νέου στην διεξαγωγή των Πανελληνίων, εκφράζοντας την εκτίμησή της πως το προσεχές διάστημα θα γίνουν ανακοινώσεις για τα μέτρα στην εκπαίδευση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Κεραμέως χαρακτήρισε αισιόδοξα τα μέχρι τώρα στοιχεία.

«Τώρα που μιλάμε οι ειδικοί αναλύουν, συλλέγουν τα δεδομένα για να δουν σε τι βαθμό τα σκληρά μέτρα που έχουμε πάρει ως τώρα έχουν αποδώσει καρπούς. Θα περιμένουμε τα δεδομένα και θα ακούσουμε τους ειδικούς. Αυτοί θα μας κατευθύνουν για την επόμενη ημέρα. Όταν βγούμε από την καραντίνα θα είμαστε σε μία καθημερινότητα διαφορετική» τόνισε χαρακτηριστικά η ίδια.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως βασική προτεραιότητα είναι οι Πανελλαδικές να διενεργηθούν όσο πιο κοντά γίνεται στις κανονικές ημερομηνίες.

«Οι Πανελλαδικές είναι βασική μας προτεραιότητα. Σταθερή μας επιδίωξη είναι να γίνουν και να γίνουν όσο πιο κοντά στις κανονικές ημερομηνίες δηλαδή να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο και να ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Εδώ και πολλές εβδομάδες το υπουργείο Παιδείας έχει καταστρώσει σχέδια για τις διάφορες πιθανότητες», τόνισε η Νίκη Κεραμέως.

Επανέλαβε δε, πως δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό εξάμηνο για τα πανεπιστήμια, καθώς το 96% των προπτυχιακών μαθημάτων γίνονται εξ αποστάσεως.

Μάλιστα, η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί αφορούν όλες τις εκπαιδευτικές δομές. 

Αναφέρθηκε στα δίδακτρα των ιδιωτικών δομών εκπαίδευσης και εξήγησε ότι με βάση υπουργική απόφαση για όσες υπηρεσίες δεν εκτελούνται δεν μπορούν να πληρώνονται π.χ. μεταφορά και σίτιση μαθητών.

Επίσης, στον βαθμό που μία δομή δεν κάνει καθόλου τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να εισπράττει χρήματα.

cnn

Πηγή: madata.gr