Κερατσίνι: Πήγαν να σφάξουν αρνάκι έξω από εκκλησία για τάμα

0
50

Αδιανόητο περιστατικό καταγράφηκε σε εκκλησία στο Κερατσίνι, όταν άγνωστοι επιχείρησαν να σφάξουν ένα μωρό αρνάκι έξω από τον ιερό ναό επειδή είχαν κάνει «τάμα».

Σύμφωνα με καταγγελία στο Facebook, μετέφεραν το αρνάκι που είχαν δέσει από τον λαιμό και άναψαν φωτιές, ενώ ήταν σε εξέλιξη η λειτουργία.

Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση με αποτέλεσμα το ζώο να σωθεί.

Σύμφωνα με την ανάρτηση στο Facebook, η διοικήτρια του Αστυνομικού Τμήματος ενημέρωσε τόσο τον επίτροπο όσο και τον ιερέα ότι εκκρεμεί αυτόφωρη διαδικασία για την οικογένεια που έφερε το ζώο και διεμήνυσε πως αν επαναληφθεί κάτι ανάλογο θα γίνουν συλλήψεις.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας Πειραιά που είναι υπεύθυνος για τα ζώα.

«Δεν ξέρω ποιος θεός είναι αυτός που χρειάζεται θυσίες»

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Δεν ξέρω τι συμβαίνει τόσο λάθος στην κοινωνία μας ώστε να υπάρχουν ακόμα οικογένειες που πηγαίνουν ως τάμα σε εκκλησίες ζωντανά ζώα για σφαγή. Δεν ξέρω ποιος θεός είναι αυτός που χρειάζεται θυσίες. Να ανάβουν φωτιές και ψησταριές δίπλα του ενώ το ζώο βελάζει τρομοκρατημένο κι από μέσα ακούγεται η λειτουργία… Ξέρω όμως ότι κάτι έχει αρχίσει να γίνεται σωστά. Για δεύτερη φορά με τον νόμο 4830/2021 για την προστασία των ζώων συντροφιάς κατάσχεται παραγωγικό ζώο σύμφωνα με το άρθρο 33, παράγραφο 1 και εφόσον το άρθρο 24 για την κακοποίηση και τον φόνο ζώου αφορά κάθε είδους ζώο. Ένας νόμος πλαίσιο που μπορεί να λειτουργήσει σαν ομπρέλα για όλα τα ζώα. Η Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένα το Τμήμα Προστασίας Ζώων με επικεφαλής τον κ. Θεόδωρο Καμπούρη για ακόμη μία φορά σήμερα επέδειξε αστραπιαία ανταλλακτικά και έχουμε ακόμη μία διάσωση ζώου κυριολεκτικά λίγο πριν το θάνατό του.

Πρόκειται για μωρό αρνάκι που έφτασε σε εκκλησία στο Κερατσίνι, δέθηκε από το λαιμό στον προαύλιο χώρο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, είχαν ανάψει δίπλα του φωτιά και είχαν ψησταριές. Η διοικήτρια του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής, κ. Γαλάνη, έσπευσε στο σημείο, κατάσχεσε η ίδια το ζώο και παρέμεινε μαζί του στο σημείο μέχρι να φτάσει το πετ ταξί για να το παραλάβει. Η κ. Γαλάνου ενημέρωσε τόσο τον επίτροπο όσο και τον ιερέα ότι εκκρεμεί αυτόφωρη διαδικασία για την οικογένεια που έφερε το ζώο και αν επαναληφθεί θα πραγματοποιηθούν συλλήψεις προς όλους όσοι εμπλέκονται. Ενήμερος για το περιστατικό είναι και ο εξαιρετικός Εισαγγελέας Ζώων Πειραιά, Μαργαρίτης Κωστίμπας.

Το μικράκι θα μεταφερθεί στον υπέροχο Νεκτάριο και το Athens Happy House και θα ψάξουμε υιοθεσία».

πηγή: topontiki.gr

Πηγή: madata.gr