Κηφισιά: Προσποιήθηκαν ότι είναι αστυνομικοί και ξάφρισαν επιχειρηματία μέσα στο σπίτι του

0
54

Στα χέρια των αρχών έπεσαν τρία άτομα τα οποία την Παρασκευή (11.09.2020) το απόγευμα προσποιούμενοι τους αστυνομικούς μπήκαν μέσα στο σπίτι επιχειρηματία στην Κηφισιά και πήραν χρήματα και κοσμήματα.

Οι τρεις δράστες, προσέγγισαν τον επιχειρηματία έξω από το σπίτι του και αφού του δήλωσαν ότι είναι αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας που ερευνούν εμπλοκή συγγενικού του προσώπου σε παράνομες δραστηριότητες, μπήκαν μέσα για «έρευνα».

Μάλιστα δεν δίστασαν να δηλώσουν ότι είναι αστυνομικοί και σε άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που πήγαν στο σημείο, επιδεικνύοντας δελτία ταυτότητας που προσομοίαζαν με υπηρεσιακά.

Όπως προέκυψε στη συνέχεια, αφαίρεσαν από το σπίτι του επιχειρηματία χρήματα, λίρες και διάφορα κοσμήματα που η αξία τους αγγίζει τις 60.000 ευρώ.

Υπήρξε στη συνέχεια μεγάλη κινητοποίηση από την αστυνομία και τα ξημερώματα του Σαββάτου συνελήφθη ένας εκ των δραστών στη Νίκαια και το μεσημέρι οι άλλοι δύο σε Ελευσίνα και Μάνδρα.

Η αστυνομία βρήκε ένα μέρος από τα κλοπιμαία, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων. Κατασχέθηκε ακόμα ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες και μια μπλούζα αστυνομικού που βρέθηκε μέσα σε αυτό.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

https://www.newsit.gr

Πηγή: madata.gr