Κικίλιας: 36 ΜΕΘ Covid ελεύθερες στην Αττική – Οι περιοχές που ανησυχούν τους ειδικούς

0
49

Στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε τι έγιναν τα εμβόλιο που δεν πήγαν σε όσους είχαν ραντεβού αλλά λόγω της κακοκαιρίας δεν εμβολιαστηκαν. Επίσης αναφέρθηκε και στην Μεθ της Αττικής. Αλλά και στις περιοχές που προκαλούν ανησυχία λόγω των κρουσμάτων

Οι περιοχές που ανησυχούν τους ειδικούς είναι οι ακόλουθες:

Αχαΐα, Εύβοια, Ρέθυμνο, Ηλεία, Κορινθία, Θάσος, Αργολίδα, Βοιωτία, Κεφαλλονιά, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Γιάννενα και Ηράκλειο.  

Στην Αττική από 599 ΜΕΘ, οι 489 είναι κατειλημμένες, ενώ 110 είναι κενές.

Επίσης, από τις 240 ΜΕΘ Covid-19 στην Αττική, οι 204 είναι κατειλημμένες και 36 κενές.

θα υπάρξει επαναπρογραμματισμός των ραντεβού για τον εμβολιασμό πολιτών που δεν μπόρεσαν να εμβολιαστούν εξαιτίας της κακοκαιρίας Μήδει». 

‘Οσοι είχαν καταφέρει να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα παρά την κακοκαιρία εμβολιάστηκαν, ενώ διοργανώθηκε μία μεγάλη επιχείρηση 24 ωρών έτσι ώστε να μην χαθούν δόσεις εμβολίων που είχαν βγει από τη βαθιά κατάψυξη. Έτσι έγιναν εμβολιασμοί σε πάνω από 450 τρόφιμους και εργαζόμενους στις φυλακές Κορυδαλλού, τις γυναικείες φυλακές και το νοσοκομείο του Κορυδαλλού, αλλά και στη δομή των μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.   

«Εμβολιασμοί στις φυλακές και τις δομές έγιναν ως τις 03:00 τα ξημερώματα για να μην χαθούν δόσεις. Στην Αμυγδαλέζα εμβολιάστηκαν πάνω από 350 φιλοξενούμενοι μέχρι αργά. Στα εμβολιαστικά κέντρα και τα νοσοκομεία εμβολιάστηκαν ένστολοι αστυνομικοί και στρατιωτικοί μέχρι σήμερα το πρωί. Η κρατική μηχανή λειτούργησε, έγινε προσπάθεια να προφυλάξουμε τους συμπολίτες μας αλλά και να μην χαθούν οι δόσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

 Σε ό,τι αφορά στην εξάπλωση του κοροναϊού, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι υπάρχει σταθεροποίηση των μολύνσεων στις μεγάλες περιφέρειες της χώρας, κάτι που όπως είπε είναι «θετικό και ενθαρρυντικό». Ωστόσο, επισήμανε ότι σε πολλές περιφερειακές ενότητες της χώρας σημειώνεται ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων. 

Πηγή: madata.gr