Κικίλιας: 5.881 ενεργά κρούσματα εκ των οποίων τα 2.404 στην Αττική

0
73

 Μπορεί η Ελλάδα να είναι σε χαμηλή θέση ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ αλλά για εμάς  κάθε θάνατος είναι ένα χτύπημα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας.

Στα 480 ημερησίως κυμαίνεται ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα με τις ηλικίες που πλήττονται περισσότεροι να είναι από τα 46 μέχρι τα 64 έτη, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Ο ίδιος τόνισε ότι η τήρηση των μέτρων παραμένει μονόδρομος και είπε ότι η επιβάρυνση των ΜΕΘ έχει περιοριστεί, καθώς τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη τα περίπου μισά κρεβάτια ΜΕΘ covid είναι πλέον κενά.

Ο υπουργός Υγείας συγκεκριμένα ότι η διαθεσιμότητα των κενών ΜΕΘ στη χώρα είναι πάνω από 50% τονίζοντας ότι στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχουν 5.881 ενεργά κρούσματα εκ των οποίων τα 2.404 στην Αττική και τα 1.482 στην Κεντρική Μακεδονία.

«Μπορεί η Ελλάδα να είναι σε χαμηλή θέση ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ αλλά για εμάς κάθε θάνατος είναι ένα χτύπημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας στη συνέχεια τόνισε ότι βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους της κρίσης που δημιούργησε ο κορονοϊός «Είμαι περήφανος που φτάσαμε στην αρχή του τέλους αυτής της κρίσης. Ο κόσμος μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων έδειξε ωριμότητα υπευθυνότητα και αλληλεγγύη. Δεν έχουμε την ραγδαία αύξηση που φοβόμασταν, ανοίγουμε σταδιακά κάποιες δραστηριότητες και συνεχίζουμε να τηρούμε τα μετρά. Η προσπάθεια των πολιτών πρέπει να επιβραβεύεται».

Πηγή: madata.gr