Κιλιτσντάρογλου σε Ερντογάν: Αφήνεις τον τουρισμό να λιμοκτονεί

0
48

Δριμεία επίθεση στον υπουργό Οικονομικών, Λουτφί Ελβάν εξαπέλυσε την Τρίτη ο ηγέτης τουρκικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος με άρμα το άνοιγμα του τουρισμού εντός Μαΐου στην Ελλάδα επιτέθηκε στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η κυβέρνηση αφήνει τον τουρισμό να “λιμοκτονεί”, την ώρα που η Ελλάδα βοηθά με κάθε τρόπο τη βαριά βιομηχανία της», είπε βάζοντας και λίγη… πρόκληση για τη χώρα μας λέγοντας πως έχει πτωχεύσει.

Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών ότι τα 128 δισεκατομμύρια δολάρια από την Κεντρική Τράπεζα πωλήθηκαν, τον κατηγόρησε ότι λέει ψέματα και ότι προσπαθεί να σώσει το τομάρι του, ενώ για την κυβέρνηση είπε ότι δεν άφησε τίποτα στην Κεντρική Τράπεζα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κυπριακού τηλεοπτικού δικτύου, ΣΙΓΜΑ, μιλώντας ενώπιον των του κόμματός του, οι οποίοι όλοι φορούσαν μάσκες που έγραφαν το μήνυμα «πού είναι τα 128 δις. δολάρια», ο Κιλιτσντάρογλου ζήτησε να μάθει πού διατέθηκαν προς πώληση, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση τα 128 δις. αποθεματικά της Κεντρικής Τράπεζας.

«Πώς πουλήσατε 128 δισεκατομμύρια δολάρια; Έχω το δικαίωμα να το ξέρω. Πότε πραγματοποιήσατε αυτήν την πώληση; Θέλω να μάθω σε ποιο νόμισμα πουλήσατε 128 δισεκατομμύρια δολάρια; Ποιοι είναι οι αγοραστές; Ούτε αυτό γνωρίζουμε. Δεν αφήσατε τίποτα στην Κεντρική Τράπεζα. Η Κεντρική Τράπεζα δεν πούλησε αυτά τα χρήματα. Προσπαθεί να σώσει τον εαυτό του, λέγοντας “αφήστε την Κεντρική Τράπεζα να εξηγήσει”. Δεν είναι αστείο, είμαστε αντιμέτωποι με οικονομική κρίση», είπε ο Κιλιτσντάρογλου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι από την αρχή της πανδημίας δεν επέκρινε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της. Τουναντίον, ζήτησε από όλους να κάνουν θυσίες, από κάθε τμήμα της κοινωνίας, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα, αλλά το παλάτι αντί για θυσίες αγοράζει Μερσεντές… «Όλοι έκαναν θυσίες, ο πωλητής, ο οδηγός ταξί, ο υπάλληλος, εκτός από τους ανθρώπους του παλατιού, που δεν ανταποκρίθηκαν στο καθήκον τους. Ένα κράτος δεν μπορεί να κυβερνάται αλαζονικά! Εκείνοι που χτίζουν αεροδρόμια, εκείνοι που χτίζουν γέφυρες, εκείνοι που κατασκευάζουν δρόμους και πληρώνουν σε δολάρια, εκείνοι που εγγυώνται τους μηνιαίους μισθούς τους σε δολάρια, τί θυσία έκαναν; Δεν θέτω αυτήν την ερώτηση στην κυβέρνηση, δεν ρωτώ τους εμπόρους ή τους συνταξιούχους, θέτω αυτήν την ερώτηση σε όσους ψήφισαν το κόμμα AKΡ και το κόμμα της Εθνικιστικής Δράσης στις τελευταίες εκλογές. Αυτοί οι κύριοι πήραν δισεκατομμύρια, τί θυσία έκαναν; Εσύ κάνεις θυσίες, αλλά οι άνθρωποι που ψηφίζεις δεν κάνουν καμία θυσία, κάθονται στα παλάτια τους ως αλαζόνες. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε αυτό, παιδιά. Δεν σας αρκεί το αεροπλάνο, αγοράζετε 3 ακόμη Mercedes. Τίποτε δεν είναι αρκετό για εσάς! Αυτός ο συνεταιρισμός μεταξύ δημόσιου-ιδιωτικού τομέα εκμεταλλεύεται το έθνος μέχρι το κόκαλο. Το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε όταν έρθουμε στην εξουσία είναι να κρατικοποιήσουμε τα πάντα. Δεν θα επιτρέψουμε τη ληστεία του κράτους!», δήλωσε ενώ στη συνέχεια κατηγόρησε την υπουργό Εμπορίου, Ρουχσάρ Πεκτζάν, για διαφθορά. 

 «Η υπουργός Εμπορίου και ο σύζυγός της έχουν ιδρύσει εταιρείες και παράγουν απολυμαντικά. Σε ποιους πωλούν; Στο δικό σας υπουργείο. Βλέπετε τι έχουμε γίνει μα το Θεό; Η Τουρκία έγινε η χώρα της διαφθοράς!». είπε ακόμη ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος επέκρινε επίσης την κυβέρνηση, επειδή αφήνει τον τουρισμό να «λιμοκτονεί», την ώρα που «χώρες σαν την Ελλάδα, που είχε πτωχεύσει, βοηθά με κάθε τρόπο τη βαριά βιομηχανία της».

«Ο τουρισμός είναι πολύ πολύ σημαντικός για εμάς. Το ονομάζουμε βιομηχανία, αλλά δεν έχει καμινάδες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

enikos

Πηγή: madata.gr