Κίνα: Σε καραντίνα πόλη 10 εκατομμυρίων λόγω “εισαγόμενου” φορέα κορονοϊού

0
116

Μια μεγάλη κινεζική πόλη υιοθέτησε δρακόντεια μέτρα καραντίνας κατά του κορονοϊού μετά από μια νέα εστία του ιού που εντοπίστηκε εκεί.

Περισσότεροι από 70 άνθρωποι έχουν μολυνθεί και πάνω από 4.000 ελέγχονται στο Χάρμπιν, αφού ο ιός πιστεύεται ότι “εισήχθη” στην πόλη από έναν μαθητή που είχε επιστρέψει από τη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ.

Αξιωματούχοι έχουν απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις και διέταξαν τις κοινότητες να παρακολουθούν στενά μη τοπικούς επισκέπτες και οχήματα στην πόλη των περίπου 10 εκατομμυρίων. Παράλληλα έχουν εγκατασταθεί σημεία ελέγχου στο αεροδρόμιο και στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, για την παρακολούθηση εκείνων που προέρχονται από αλλού.

Τα νέα έρχονται τη στιγμή που η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι έμειναν μόνο δύο ασθενείς σε κρίσιμη κατάστααση στο Γουχάν, το πρώην επίκεντρο της πανδημίας στην χώρα και παγκοσμίως.

Το Χάρμπιν, η επαρχιακή πρωτεύουσα της Χαϊλονγκιάνγκ στη βορειοανατολική Κίνα, αντιμετωπίζει αυτό που είναι τώρα το μεγαλύτερο ξέσπασμα κορονοϊού της χώρας.

Η κυβέρνηση δημοσίευσε χθες μια οδηγία για να δώσει οδηγίες για περαιτέρω περιορισμούς στους κατοίκους, τους επισκέπτες και την κυκλοφορία.

Πριν εισέλθουν σε δημόσιες εγκαταστάσεις και συγκροτήματα κατοικιών, οι πολίτες πρέπει να χρησιμοποιήσουν μια εγκεκριμένη από την κυβέρνηση εφαρμογή υγείας για να αποδείξουν ότι δεν έχουν τον ιό, δηλαδή να έχουν πάρει τη θερμοκρασία τους και να φορούν μάσκα προσώπου, αναφέρει η ανακοίνωση.

Όλες οι επιβεβαιωμένες, ύποπτες, ασυμπτωματικές περιπτώσεις και οι στενές επαφές τους θα τεθούν σε αυστηρή καραντίνα. Όλοι οι γείτονές τους στο ίδιο κτίριο πρέπει να είναι απομονωμένοι στο σπίτι για δύο εβδομάδες με 24ωρη παρακολούθηση..

Οποιοσδήποτε σε καραντίνα στο σπίτι πρέπει να περάσει δύο δοκιμές νουκλεϊνικού οξέος, οι οποίες ανιχνεύουν τον κορονοϊό και μία ακόμη δοκιμή η οποία δείχνει εάν το άτομο είχε στο παρελθόν τον ιό.

thetoc

Πηγή: madata.gr