Κινδυνεύει να χάσει το μάτι του ο Μητροπολίτης Κηφισιάς. Τα πρώτα λόγια του δράστη

0
22

Ο Ιεράρχης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης με βιτριόλι που εξαπέλυσε σε βάρος Μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη, ένας ιερέας που είχε καθαιρεθεί από το Συνοδικό Δικαστήριο. Ο Μητροπολίτης βρίσκεται στο Λαϊκό Νοσοκομείο όπου οι γιατροί κάνουν πλύσεις στο μάτι του, και ανάλογα με την ανταπόκριση του ασθενούς θα διακομισθεί στην οφθαλομολογική κλινική του Γεννηματάς όπου θα υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.

Στο νοσοκομείο τον περίμενε η ίδια η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μόλις κατέβηκε από το ασθενοφόρο. 

Είχε μόλις επιστρέψει από το ΚΑΤ όπου μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε επισκεφθεί τους άλλους τραυματίες Μητροπολίτες.

Σοβαρά εγκαύματα φέρουν και οι μητροπολίτες Γλυφάδας Αντώνιος και Ζακύνθου Διονύσιος.
 
Αυτός είναι ο 37χρονος ιερέας που έριξε βιτριόλι στους Μητροπολίτες – Τα πρώτα του λόγια
  
Ο Θ. Κ., φέρεται να είναι σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας orthodoxtimes.gr, ο ιερέας που έριξε το βιτριόλι προς τους συνοδικούς Μητροπολίτες.
Ο ιερέας φέρεται να ανήκει στη Μητρόπολη Βέροιας όπου κατείχε οργανική θέση, και είχε χειροτονηθεί από τον Μητροπολίτη Τριπόλεως στη Λιβύη. Αξίζει να σημειωθεί ότι παλαιότερα είχε αναμειχθεί σε υπόθεση ναρκωτικών.

Η υπόθεση του βρισκόταν στο δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο όπου εξεταζόταν η οριστικοποίηση της ποινής καθαίρεσης του.
Ο δράστης έφερε μαζί του μεγάλη ποσότητα καυστικού υγρού, την οποία και έριξε προς τους Μητροπολίτες.

Τα πρώτα λόγια του δράστη
«Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσε το Συνοδικό Δικαστήριο» φέρεται να είπε ο δράστης αμέσως μετά την επίθεση με βιτριόλι στους Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο ιερομόναχος θεωρεί την απόφαση άδικη, ενώ φέρεται να είπε στα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών, ότι θεωρεί σκευωρία την υπόθεση των ναρκωτικών για την οποία κατηγορείτο και για την οποία καθαιρέθηκε από το Συνοδικό Δικαστήριο σε β’ βαθμό.

Ποιος είναι ο ιερέας
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του InVeria.gr, ο εν λόγω ιερέας είναι Σερραϊκής καταγωγής.

Είχε υπηρετήσει σε δύο χωριά της Μητρόπολης Βεροίας, ωστόσο “η συμπεριφορά του δεν ήταν η πρέπουσα”, όπως αναφέρει το δημοσιευμα και προσθέτει: “Πάντως στο κατηγορητήριο στο συνοδικό δικαστήριο υπήρχαν και εκκλησιαστικά και ποινικά παραπτώματα που εξετάστηκαν και έπειτα από πολλές προσπάθειες πιο “ειρηνικής” διευθέτησης του θέματος.

Σε ότι αφορά τα ναρκωτικά που είχαν βρεθει πάνω του, είχε υποστηρίξει ότι βρέθηκε σε μια στιγμή αδυναμίας Επίσης, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, όταν λειτουργούσε σε χωριό της Βέροιας είχαν ξεσπάσει επεισόδια στο ναό και επεκτάθηκαν στο προαύλιο, ενώ ενορίτες του απέδιδαν οικονομικές παρατυπίες.

Ο υπό καθαίρεση ιερέας -σύμφωνα με δημοσιεύματα από τις Σέρρες- είχε δηλώσει ότι προτίθεται να αυτοκτονήσει μέσω κοινωνικών δικτύων και είχε κινηθεί η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για να τον αποτρέψει.

Να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων δεν ήταν παρών στο δικαστήριο, αν και συνοδικός αυτή την περίοδο, καθώς εξαιρέθηκε επειδή ο εν λόγω υπό καθαίρεση ιερέας ήταν εγγεγραμμένος την τελευταία περίοδο στη Μητρόπολη του και από αυτόν ξεκίνησαν οι διαδικασίες της καθαίρεσης.

Πηγή: madata.gr