Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας – Κεραμέως: Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω

0
111

Εκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο κέντρο της Αθήνας. Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ) κάλεσαν τους εκπαιδευτικούς σε κινητοποίηση, προκειμένου να εκφράσουν την την αντίθεσή τους στην κατάθεση σχεδίου νόμου από το υπουργείο Παιδείας που επιφέρει αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, εν μέσω επιδημίας.

Οι ομοσπονδίες ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου και επέκριναν την ηγεσία του υπουργείου για την έλλειψη διαλόγου πριν από την κατάρτιση του νομοσχεδίου και ειδικότερα για τις διατάξεις που αφορούν σε αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, λέγοντας ότι αυτές θα επιφέρουν απολύσεις εκπαιδευτικών και θα υποβαθμίσουν συνολικά της Παιδεία.

Επιπλέον, από τις ομοσπονδίες έχει ασκηθεί έντονη κριτική για την θέσπιση ηλικιακού ορίου στις τάξεις των ΕΠΑΛ.

 Ακόμη, στο επίκεντρο της κινητοποίησης βρέθηκε και η τροπολογία για τη ζωντανή αναμετάδοση μαθημάτων. Οι ομοσπονδίες έχουν ήδη εκφράσει τις επιφυλάξεις τους για την προστασία προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών και έχουν τονίσει ότι η εν λόγω ρύθμιση είναι «αντιεκπαιδευτική» και «αντιπαιδαγωγική».

Οι ομοσπονδίες ζήτησαν να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την επαναλειτουργία των σχολείων.

 Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν και εκπρόσωποι μαθητών, φοιτητών και γονέων.

Κεραμέως: Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω 

Δικαιωμένη για την πρωτοβουλία του Υπουργείου να προχωρήσει σε ψήφιση της τροπολογίας για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση μαθητών οι οποίοι μένουν στο σπίτι δήλωσε από τη Βουλή η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως διαψεύδοντας σενάρια που την ήθελαν να υποχωρεί. 

“Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα μας δικαίωσε. Είπε ότι η διαδικασία είναι νόμιμη. Είπε ότι υπήρξε διαβούλευση και ότι ενσωματώθηκαν παρατηρήσεις. Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Δεν θα αφήσουμε συνδικαλιστικά και μικροπολιτικά συμφέροντα να κρατήσουν την Ελλάδα πίσω. Καμία έκπτωση στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος” είπε χαρακτηριστικά απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή της βουλευτού του Κινήματος Αλλαγής Χαράς Κεφαλίδου. 

Ακούγοντας τη βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής να υποστηρίζει ότι η Αρχή “κάρφωσε” την Υπουργό για την απόφαση της και να την κατηγορεί για αιφνιδιαστική απόφαση η οποία συγκέντρωσε την αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας, των γονέων αλλά και των κομμάτων η Υπουργός Παιδείας επέμεινε στο νόμιμο της διαδικασίας αλλά και στην υποχρέωση της Πολιτείας να μεριμνήσει για τους μαθητές οι οποίοι δεν μπορούν να είναι στην αίθουσα για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

“Είναι αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας να μεριμνήσει για πρόσβαση αυτών των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία. Δύο μέρες τώρα βλέπουμε δίκη προθέσεων και εκστρατεία παραπληροφόρησης. Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση κάποιοι σε απόγνωση ψάχνουν νέες άμυνες και λένε ότι υποχωρούμε. Ούτε βήμα πίσω. Προχωράμε όπως ακριβώς ξεκινήσαμε για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος” κατέληξε η Υπουργός.

Πηγή: madata.gr