Κιβωτός: Αρνείται τις κατηγορίες ο πατέρας Αντώνιος – Κραυγαλέες αναλήθειες και ψεύδη

0
53

 Με ένα υπόμνημα που ξεπερνά τις 100 σελίδες ο πατέρας Αντώνιος, ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου, έδωσε εξηγήσεις στις εισαγγελείς ανηλίκων για τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, αλλά και για ξυλοδαρμούς.

Για ψευδείς καταγγελίες, προφανείς σκοπιμότητες, ανύπαρκτη ποινική υπόθεση κάνει λόγο ο πατέρας Αντώνιος στις έγγραφες εξηγήσεις που κατέθεσε δια των συνηγόρων του στις εισαγγελείς ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου.

Ο ιερέας έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια και το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες.

«Μεθοδευμένη δράση του 19χρονου»
Ο πατέρας Αντώνιος με το πολυσέλιδο υπόμνημα, επιχειρεί να αποδομήσει τις καταγγελίες του 19χρονου και του 15χρονου που τον έχουν κατονομάσει για ασελγείς πράξεις.

«Έχω εμπλακεί σε μια απίστευτη σκευωρία με πρωταγωνιστή τον 19χρονο που έχει έντονη παραβατική συμπεριφορά και σε αυτή συμμετέχουν πρόσωπα από το δικό του περιβάλλον. Προκύπτει για μεθοδευμένη δράση του 19χρονου», αναφέρει στο υπόμνημά του ο πατέρας Αντώνιος.

Ο ιερέας επικαλείται και το ότι ο 15χρονος στην πρώτη του κατάθεση δεν είχε αναφέρει κάτι σε βάρος του.

«Ο 19χρονος προσπάθησε να προσεγγίσει κι άλλα πρόσωπα. Πήγε στο Βόλο και συνόδευσε τον 15χρονο μαζί με μια καθηγήτρια. 14 ημέρες μετά την πρώτη του κατάθεση ο 15χρονος ανασκεύασε».

Όμως ο ανήλικος στην δεύτερη κατάθεσή του όχι μόνο τον κατονόμασε, αλλά έδωσε και λεπτομέρειες της κακοποιητικής συμπεριφοράς που υπέστη.

Ανύπαρκτα περιστατικά
Ο πατέρας Αντώνιος χαρακτηρίζει τις καταγγελίες σε βάρος του ανύπαρκτα περιστατικά και αναφερόμενος στον ξυλοδαρμό τρόφιμου της Κιβωτού στις 8 Φεβρουαρίου ισχυρίζεται ότι πρόκειται για φιλοξενούμενο ο οποίος μάλιστα στηρίζει τον ιερέα.

«Πρόκειται για μία ανύπαρκτη ποινική υπόθεση η οποία επιχειρείται να στηριχθεί σε κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της “Κιβωτού του Κόσμου”».

Πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης, με τους εισαγγελείς ανηλίκων να αποφασίζουν το επόμενο διάστημα εάν θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικών διώξεων ή όχι.

Πηγή: madata.gr