Κιβωτός του Κόσμου: Αποκαλύψεις για κρουαζιέρες με παιδιά της δομής

0
66

Ο πατήρ Αντώνιος φέρεται να έκανε κρουαζιέρες με κάποια από τα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», όπως αποκαλύπτεται σήμερα, σε συνέχεια της «χιονοστιβάδας» των καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης και ασέλγειας ανηλίκων, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και συγκλονίζουν την κοινή γνώμη.

Ο θείος του 19χρονου, που άνοιξε πρώτος τον «χορό» των καταγγελιών, υποστήριξε ότι ο πατήρ Αντώνιος ήταν εκείνος που επέλεγε αυτά τα λίγα παιδιά, προκειμένου να τον συνοδεύουν στις κρουαζιέρες.

Μιλώντας στην εκπομπή LiveNews, ο θείος του 19χρονου δήλωσε για τον πατέρα Αντώνιο ότι «έπαιρνε 7-8 αγοράκια. Έκανε αυτός την επιλογή. Μπορούσα να πουν κάτι τα παιδιά; Έλεγε ‘εσύ, εσύ, εσύ θα έρθετε μαζί μου στην κρουαζιέρα».

 Αναφερόμενος στον ανιψιό του, που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ασέλγειας, ανέφερε πως «πέρασε πανεπιστήμιο και επειδή πέρασε επαρχία του λέει “ε τι να πας τώρα εκεί κάτσε εδώ, θα σε βάλω εγώ με υποτροφία στη Σχολή Καλών Τεχνών, θα κάνεις εικονογραφίες τις εκκλησίες. Τι θέλεις τώρα να τρέχεις στις επαρχίες;”… Και δεν τον έβαζε πουθενά και τον είχε και δούλευε αποθηκάριος».

Αποκάλυψε, δε, ότι την περίοδο των Χριστουγέννων εργαζόμενοι της δομής δεν επέτρεψαν στους συγγενείς των παιδιών να τα επισκεφθούν με την πρόφαση των τιμωριών.

«Τους είπαμε “χριστουγεννιάτικα τα έχετε τιμωρία;” και μας απάντησαν πως πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες. Πήραν τα δώρα και μας έδιωξαν» κατέληξε ο θείος του 19χρονου.

Πηγή: madata.gr