Κιβωτός του Κόσμου: Αθλητής – πρώην συνεργάτης επιβεβαιώνει τα πάντα

0
63

Βυθίζουν την Κιβωτό του κόσμου οι καταγγελίες. Στο “μικροσκόπιο” των Αρχών βρίσκονται 3 υποθέσεις ασέλγειας και 4 καταγγελίες ξυλοδαρμού. Αθλητής καταδύσεων που συνεργαζόταν με τον Οργανισμό μετέφερε περιστατικά και μαρτυρίες ατόμων που επιβεβαιώνουν όσα καταγγέλλονται.

Πρώην αθλητής που εργαζόταν ως παιδαγωγός στην Κιβωτό του Κόσμου είχε καταθέσει εδώ και καιρό στην Αστυνομία ότι κάποια από τα παιδιά τον είχαν προσεγγίσει και του είχαν εκμυστηρευτεί ότι τα είχαν τιμωρήσει, τα έχουν βάλει στο υπόγειο του κτηρίου και τα έδειραν.

 Οι τότε καταγγελίες του πρώην αθλητή εξετάζονται τώρα από τους αστυνομικούς, προκειμένου να «δέσουν» την υπόθεση. Μάλιστα, σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook υπάρχουν πολλά σχόλια ακόμη και παιδιών που υποστηρίζουν πως φιλοξενούνταν ως τρόφιμοι στην «Κιβωτό» και επιβεβαιώνουν τα γεγονότα. Αν και ο πρώην αθλητής επιβεβαιώνει και εκείνος με τη σειρά του τα πάντα δεν θέλει να μιλήσει στα Μέσα για την υπόθεση.

Σύμφωνα πάντως με το περιβάλλον του αθλητή, ο ίδιος γνώριζε ότι από τη στιγμή που έκανε την καταγγελία δημοσίως θα απομακρυνόταν από την «Κιβωτό του Κόσμου» και πλέον είναι πρόθυμος να καταθέσει ξανά στις Αρχές για να διαλευκανθεί η υπόθεση και να βοηθήσει τα παιδιά.

Τι απαντά η διευθύντρια της δομής του Βόλου 

Κατά τα άλλα, η διευθύντρια της δομής στο Βόλο, Ευανθία Καραβοσιάνη μίλησε το πρωί του Σαββάτου σε εκπομπή του Mega σχετικά με τις καταγγελίες αυτές αναφέροντας:

«Δεν μπορώ να κάνω κάποια τοποθέτηση, γιατί κι εγώ η ίδια δεν έχω κάποια ενημέρωση. Δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση ούτε από την Εισαγγελία ούτε από την Αστυνομία.

 Ό,τι μαθαίνουμε το μαθαίνουμε από εσάς. Εμείς εδώ συνεχίζουμε και κάνουμε τη δουλειά μας κανονικά, όπως την κάναμε».

Σχετικά με την περίπτωση του κ. Χλίτσιου και τις αναφορές που είχε κάνει για κακοποίηση ανέφερε η διευθύντρια της δομής:

«Βεβαίως (την γνωρίζω) απλά τώρα δεν μιλάμε για τον κ. Χλίτσιο. Μου αναφέρετε σε κάποια άλλη περίπτωση. Δεν θέλω να κάνω κάποια δήλωση την δεδομένη χρονική στιγμή. Πρώτα μας ενδιαφέρουν άλλα πράγματα πιο σοβαρά και μετέπειτα θα γίνουν κάποιες άλλες δηλώσεις».

 Σε ερώτηση στην κα Καραβοσιάνη αν γνωρίζει σε ποιον άνθρωπο μπορεί να αναφέρονται τα παιδιά απάντησε:

 «Μα καλά-καλά δεν ξέρω ποιο είναι το παιδί. Σας λέω ότι δεν έχουμε συγκεκριμένη ενημέρωση. Μιλάμε για 300 παιδιά με τις δομές και για 100 – 200 υπαλλήλους. Είναι κάτι, το οποίο θέλει διερεύνηση.

Θέλω απλά να ξεκαθαρίσω με τον κ. Χλίτσιο ότι ήταν άλλο γεγονός, ούτε θέλω να μπλέξω το όνομα του κ. Χλίτσιου. Έφυγε, τελείωσε η συνεργασία μας. Στην περίπτωση του κ. Χλίτσιου ως δομή πράξαμε τα απαραίτητα. Από την αρχή μέχρι το τέλος».

Συνεχίζοντας η διευθύντρια σε άλλο σημείο σημείωσε:

«Καταλάβετε κι εμάς, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Να έχουμε να διαχειριστούμε τα παιδιά, τα οποία μας ρωτάνε ”Τι γίνεται;”. Είμαστε εδώ πέρα πόσα χρόνια και μεγαλώνουμε αυτά τα παιδιά.

Δεν μπορείτε να ξέρετε τι βιώνουμε εμείς καθημερινά».

 Καταλήγοντας η διευθύντρια της δομής «Κιβωτός του Κόσμου» στον Βόλο ξεκαθάρισε:

«Είναι όλα δημοσιεύματα. Δεν έχει καλέσει κάποιος από την Αστυνομία, από την Εισαγγελία, κάποιος. Δεν έχει συμβεί αυτό το πράγμα».

Δείτε το βίντεο του Mega:

 

Πηγή: madata.gr