Κιβωτός του κόσμου: Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τις καταγγελίες στη δομή

0
62

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα περιστατικά ξυλοδαρμού και σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στην Κιβωτό του κόσμου.
Ο ασκός του Αιόλου, άνοιξε μετά την πρώτη καταγγελία από έναν 19χρονο, για κακοποίηση και ασέλγεια από δύο εργαζόμενους στη δομή όπου φιλοξενήθηκε. Σύντομα υπήρξαν κι άλλες από πρώην τρόφιμους που καταγγέλλουν πως έπεσαν θύματα κακοποίησης από άτομα, που συνδέονται με την εν λόγω ΜΚΟ.

Έπειτα, οι καταγγελίες πλήθαιναν σε βάρος του πατέρα Αντώνιου, που είναι ο επικεφαλής της Κιβωτού του κόσμου από φιλοξενούμενα παιδιά του οργανισμού, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις.

Πρώτος που ξετύλιξε  το κουβάρι των αποκαλύψεων για την δομή του Βόλου, ήταν ένας γυμναστής και υπήρξε μάρτυρας σε διάστημα 8 μηνών σε δύο ξυλοδαρμούς παιδιών.

Ο γυμναστής έκανε λόγο για ξυλοδαρμό – σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 19 Αυγούστου – στο υπόγειο της μίας από τις δύο δομές στον Βόλο. Όπως ανέφερε ο ίδιος, αυτό το περιστατικό προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στα παιδιά και έκαναν μία επιστολή διαμαρτυρίας στα κεντρικά της Κιβωτού, ωστόσο δεν εισακούστηκαν.

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα περιστατικά ξυλοδαρμού και σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στην Κιβωτό του κόσμου.

«Είναι ένα θέμα που μας συγκλονίζει όλους, γιατί τα παιδιά είναι ο πιο σημαντικός και ταυτόχρονα ο πιο ευάλωτος πόρος της κοινωνίας. Σε αυτή την κατεύθυνση κάνουμε δύο πράγματα που προσδιορίζουν και τη συνέχεια της Κιβωτού και για άλλα περιστατικά. Σε επίπεδο πολιτικής το πρώτο που μας ενδιαφέρει είναι να μην διασαλευθεί η λειτουργία της Κιβωτού, γιατί αφορά πολλά παιδιά. Σε επίπεδο ευρύτερης πολιτικής, μας ενδιαφέρει η αποϊδρυματοποίηση. Η οικογενειακή αποκατάσταση των παιδιών πρέπει να είναι μία ανάδοχη οικογένεια, και πάνω σε αυτό δουλεύουμε. Ταυτόχρονα, δουλεύαμε σε ένα εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης κακοποίησης των παιδιών», είπε αρχικά ο κ. Κοντογεώργης.

«Δεν θέλουμε να κλείσουμε τη δομή, αυτά είναι θέματα που προσδιορίζονται από το πλαίσιο κι θα τεθούν στην σύσκεψη που θα γίνει υπό τον πρωθυπουργό, γιατί το σκέλος της παιδικής προστασίας είναι για εμάς κάτι μεγάλης σημασίας», πρόσθεσε.

Πηγή: madata.gr