Κιβωτός του Κόσμου: Ένταση στις εγκαταστάσεις της οργάνωσης – Γονείς ζητούν να πάρουν πίσω τα παιδιά τους

0
64

Σύριοι γονείς μαζί με τον πρόεδρο της κοινότητας φτάνουν οργισμένοι και αγανακτισμένοι έξω από τη δομή της Κιβωτού στον Κολωνό.
Καταγγέλουν ότι τα τέσσερα παιδιά τους, 3 έως 5 ετών, μέσα στη δομή έχουν πέσει θύματα άγριου ξυλοδαρμού και ότι οι υπεύθυνοι δεν τους αφήνουν να τα δουν.

Η μητέρα των παιδιών δείχνει στις κάμερες φωτογραφίες με τους μώλωπες και τα χτυπήματα στα παιδιά.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το ζευγάρι, η κοινωνική λειτουργός πήγε και πήρε τα παιδιά από τους γονείς το 2021. Μάλιστα, έχουν χωρίσει τα παιδιά τους, σε διαφορετικές δομές, εκ των οποίων άλλες βρίσκονται στην Αττική και άλλες στην Καλαμάτα.

Ηχηρή παρέμβαση της Εκκλησίας της Ελλάδος έχουν προκαλέσει οι καταιγιστικές εξελίξεις μετά τις καταγγελίες σοκ για την Κιβωτό του Κόσμου. Με μια ιδιαίτερα σκληρή δήλωση ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος διέταξε τη διενέργεια ανακρίσεων σε βάρος του πατέρα Αντώνιου, ενώ του απαγορεύει να ιερουργεί.

«Διέταξα τη διενέργεια κανονικών ανακρίσεων, κατόπιν επώνυμων καταγγελιών ενώπιον των αρμόδιων αρχών, σε βάρος του κληρικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Αντωνίου Παπανικολάου, στον οποίο και επέβαλα, με απόφασή μου, την απαγόρευση ιεροπραξιών μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ξεκαθαρίζει ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή δεν έχει ούτε είχε σχέση με την μη κυβερνητική οργάνωση.

«Τόσο εμείς στην Εκκλησία όσο και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία είμαστε σοκαρισμένοι στον υπέρτατο βαθμό. Σε κάθε περίπτωση όμως, η Εκκλησία ούτε πρόκειται να ανεχθεί, πολλώ δε μάλλον να συγκαλύψει, επαίσχυντες και ειδεχθείς συμπεριφορές και πράξεις, που λερώνουν το ιερό ράσο».

«Βιώσαμε σεξουαλική κακοποίηση και ξύλο»
Σεξουαλικές παρενοχλήσεις, ξύλο, σκληρές τιμωρίες, καταναγκαστική εργασία συνθέτουν το σκηνικό εκμετάλλευσης και κακοποίησης που όπως καταγγέλλουν παιδιά βίωναν μεγαλώνοντας στις εγκαταστάσεις της Κιβωτού.

«Με έβαζαν να μαζεύω κουκουνάρια. Κάθε φορά που δεν άκουγα με έκλειναν στο δωμάτιο, ξεχνούσαν να μου φέρουν φαγητό. Γενικώς, τα παιδιά εκεί πέρα είναι σαν δούλοι», δήλωσε πρώην φιλοξενούμενη στη δομή της Χίου.

4 άνδρες στο «μικροσκόπιο»
Στο κάδρο των ερευνών έχουν μπει τέσσερα πρόσωπα. Το στέλεχος της «Κιβωτού του Κόσμου» σε βάρος του οποίου έγινε η πρώτη καταγγελία από τον 19χρονο σήμερα νεαρό για ασέλγεια και κακοποίηση και τρεις εργαζόμενοι, έμπιστοι του στελέχους.

Πρόκειται για άνδρες που ζούσαν από παιδιά στην δομή και στη συνέχεια έγιναν εργαζόμενοι. Ελέγχονται για ξυλοδαρμούς σε βάρος παιδιών.

«Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι σχετικές καταγγελίες να διακινούνται με οργανωμένο τρόπο άρχισε και η εσωτερική αναζήτηση για τη διερεύνηση των συγκεκριμένων (ανύπαρκτων) περιστατικών από την οποία δεν προέκυψε κανένα σχετικό στοιχείο», αναφέρει η Κιβωτός του Κόσμου.

«Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου. Όποιος και αν είναι. Δεν υπάρχουν πολίτες ανώτερης και κατώτερης βαθμίδας η έρευνα και για αυτή την υπόθεση οφείλουμε να φτάσει μέχρι το τέλος», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια της Εισαγγελίας. Όπως εκτιμούν αξιωματικοί της αστυνομίας, η υπόθεση βρίσκεται ακόμα στην αρχή…

Πηγή: madata.gr