Κιβωτός του Κόσμου: Ετήσιο πλεόνασμα 1.000.000 ευρώ – Οι μεζονέτες σε Ραφήνα και Βραυρώνα

0
74

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην «Κιβωτό του Κόσμου» μετά τη χιονοστιβάδα καταγγελιών τόσο από πρώην φιλοξενούμενους όσο και από πρώην εργαζομένους των δομών.
Στο στόχαστρο, εκτός των άλλων, έχουν μπει και τα οικονομικά στοιχεία της Οργάνωσης, με τις Αρχές να ελέγχουν εξονυχιστικά τους οικονομικούς απολογισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η Οργάνωση, κάθε χρόνο και όπως δείχνουν τα στοιχεία που οι υπεύθυνοί της έχουν καταθέσει, είχε έσοδα 4 – 5 εκατομμύρια ευρώ.

Στο τέλος κάθε χρόνου μάλιστα, ο απολογισμός έδειχνε ένα πλεόνασμα της τάξης των 500.000 – 1.000.000 ευρώ παρά τις παρακλήσεις των δομών για επιπλέον δωρεές για να καλυφθούν τρέχοντα έξοδα.

Η Οργάνωση, στην ιστοσελίδα της, έχει τα χρήματα που χρειάζεται κάθε φορά για κάλυψη αναγκών, όπως θέρμανση, στέγαση και τρόφιμα. Εμφάνιζαν στο site στέρηση εσοδών για νέες δωρεές.

Οι μεζονέτες σε Ραφήνα και Βραυρώνα
Ο ακριβής αριθμός των ακινήτων που βρίσκονται στα «χέρια» της πρεσβυτέρας και του πατέρα Αντώνιου μέχρι σήμερα παραμένει είναι άγνωστος. Ωστόσο, γνωστά είναι τουλάχιστον δύο σπίτια… μεζονέτες που ανήκουν στην οικογένεια του πατέρα Αντωνίου. Το ένα εξ’ αυτών βρίσκεται στη Ραφήνα και αγοράστηκε το 2004 με το συμβόλαιο να αναγράφει -προφανώς- την αντικειμενική αξία των 67.000 ευρώ. Ωστόσο, από μια πρόχειρη έρευνα αγοράς προκύπτει πως το σπίτι είχε πραγματική αξία κοντά στις 200.000 ευρώ.

Ενα χρόνο αργότερα, η οικογένεια του πατέρα Αντωνίου προχωρά και στην αγορά ενός ακόμη σπιτιού. Μεζονέτα και αυτή και μάλιστα τριώροφη στη Βραυρώνα. Το συμβόλαιο ανέφερε τιμή αγοράς περίπου 70.000 ευρώ με πραγματική αξία στις 210.000 ευρώ. Ενα χρόνο αργότερα, το σπίτι πουλήθηκε σε άτομο – εργαζόμενο στην Κιβωτό του Κόσμου. Αγοραστής ήταν ένα άτομο της απολύτου εμπιστοσύνης του πατέρα Αντωνίου. Μάλιστα, η αγορά έγινε μέσω ενός άτυπου δανείου και όχι με επίσημη πράξη, ή τραπεζικό έγγραφο, αλλά με την… προφορική δέσμευση ότι τα χρήματα θα κρατούνταν από τον μισθό του αγοραστή μέχρι την εξόφληση του δανείου.

Φυσικά, κανένα από τα δύο σπίτια δεν χρησιμοποιήθηκε ως δομή για τη φιλοξενία παιδιών και κανείς μέχρι σήμερα δεν μπορεί να αποδείξει με τίνος χρήματα αγοράστηκαν. Εάν δηλαδή, τα χρήματα προέρχονταν από την προσωπική περιουσία του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας, ή εάν πρόκειται για χρήματα που ανήκαν στην ΜΚΟ από δωρεές.

Ξεκίνησαν οι καταθέσεις για τη δομή φιλοξενίας παιδιών

Σήμερα, ξεκίνησαν οι καταθέσεις πρώην στελεχών και τροφίμων των δομών ενώπιον των δικαστικών Αρχών που χειρίζονται πλέον την υπόθεση.

Μέσα από αυτές τις καταθέσεις αλλά και τις 7 αρχικές που ξετύλιξαν το κουβάρι της υπόθεσης, θα προκύψουν οι επόμενοι μάρτυρες που θα κληθούν στη δικαιοσύνη.

Μέχρι στιγμής, όσοι έχουν καταθέσει, έχουν μιλήσει για σεξουαλικές και σωματικές κακοποιήσεις, ακόμα και καταναγκαστική εργασία.

Κιβωτός του Κόσμου – Μαρτυρία: Σταμάτησαν τον αδερφό μου από το σχολείο -Έπαιρναν επιδόματα μας

Πηγή: madata.gr