Κιβωτός του Κόσμου – Μαρτυρίες: Ήξερα ότι άμα συνεχίσω θα με σκότωναν – Όλοι οι παιδαγωγοί έχουν βαρέσει όλα τα παιδιά

0
79

Έφτασαν στην «Κιβωτό» με την ελπίδα να βρουν μια νέα οικογένεια, αντ’ αυτού όμως βρέθηκαν στην απομόνωση. Ζητούσαν μια αγκαλιά, όμως τους περίμεναν ξυλοδαρμοί και τιμωρίες. Οι καταγγελίες παιδιών που φιλοξενήθηκαν στη «Κιβωτό του Κόσμου» σοκάρουν.

Ένα 15χρονο σήμερα κορίτσι βρέθηκε στη δομή όταν ήταν 11 ετών. Μην αντέχοντας άλλο το ξύλο και τις τιμωρίες, όπως καταγγέλλει στο MEGA, έφτασε στο σημείο να αυτοτραυματίζεται.

«Με είχαν πιάσει με τσιγάρο όταν ήμουν 11 χρονών. Όμως ήξερα ότι άμα συνεχίσω θα με σκότωναν. Όλοι οι παιδαγωγοί έχουν βαρέσει όλα τα παιδιά οπότε κι εγώ έχω βιώσει. Άρχισα να χαρακώνομαι. Ένιωσα ότι με βοηθάει να ξεχνιέμαι από όλα αυτά που υπάρχουν γύρω μου… Με όλο αυτό που ζω εκεί μέσα», δήλωσε η 15χρονη.

Όπως λέει η 15χρονη, βρήκε τελικά το θάρρος να απευθυνθεί στον πατέρα Αντώνιο για να μιλήσει για το ξύλο που έτρωγαν από τους παιδαγωγούς.

«Του έχω μιλήσει άπειρες φορές αλλά μου λέει “δεν βάζω τους κανόνες. Τους βάζει το κράτος. Κι όποιους δεν τους ακολουθεί και λέει έξω πράγματα, θα φεύγει”».

Η μαρτυρία του 8χρονου παιδιού, που οι υπεύθυνοι της δομής του Βόλου κλείδωναν σε κλουβί, σοκάρει.

«Με έχουν βάλει (στο κλουβί). Με είχε βάλει η κυρία (…). Μου είχαν πει ότι η συμπεριφορά σου είναι για κλουβί. Επειδή… Δεν θυμάμαι για ποιο λόγο. Είχα μπει πολύ ώρα και μου φώναζε η κυρία και έλεγα… Και ήρθε ο αδελφός μου, μου άνοιξε και μου είπε: «τρέχα». Έτρεχα, έτρεχα, κρύφτηκα και μετά που με άφησε και μετά με ψάχνανε όλοι και δεν με βρήκε κανείς. Και μετά πήγα εγώ. Με έβγαλε ο αδελφός μου».

Όπως λέει το μικρό παιδί, οι ξυλοδαρμοί ήταν καθημερινό φαινόμενο.

«Εμένα αυτή η κυρία (…) με είχε πάρει από το πόδι και με είχε ρίξει κάτω, από το πάνω κρεβάτι και χτύπησα το κεφάλι μου. Όχι αυστηρή, κακιά. Χτυπούσε. Με έχει χτυπήσει. Με γρατζουνούσε στην πλάτη, με είχε χαστουκίσει. Το βράδυ δεν κοιμόμουν, μίλαγα και μετά με γρατζουνούσαν. Της έλεγα: «πονάω, σταμάτα, σταμάτα, πονάω». Αυτή ούτε χαμπάρι. Μου έλεγε: «σταμάτα, σταμάτα». Τον γρατζούναγε (τον αδελφό μου) και αυτόν και τον χτυπούσε, μπουνιές στο πρόσωπο».

Μιλώντας στο MEGA και στην εκπομπή Live News η μητέρα του 8χρονου παιδιού, η οποία είχε μηνύσει δύο φορές την Κιβωτό για κακοποίηση, κατήγγειλε μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης δέχθηκε περίεργα τηλεφωνήματα.

«Θυμάμαι όταν ήμουν απομόνωση και δεν με άφηναν να πάω σχολείο. Ήμουν έξω από την πόρτα και πηγαίνοντας για τα ζώα η αδελφή μου με χαιρετούσε. Εκείνο το διάστημα για ένα μικρό χρονικό διάστημα δεν με άφησαν να πάω σχολείο. Δεν ήταν πολύ γιατί γενικά τα παιδιά τα παιδιά που είχαν καλούς βαθμούς δεν μας σταματούσαν», είπε ένας 16χρονος πρώην φιλοξενούμενος.

Είναι παιδιά που πλέον βρίσκονται εκτός της δομής. Τα σημάδια όμως στην ψυχή και το σώμα τους από τις σκληρές τιμωρίες, θα τα κουβαλούν για πάντα.

πηγή: MEGA TV

Πηγή: madata.gr