Κιβωτός του Κόσμου: Ορκωτούς λογιστές και δικηγορικό γραφείο για έλεγχο της δομής φέρνει το νέο ΔΣ

0
88

Την πρώτη ανακοίνωση εξέδωσε το νέο διοικητικό συμβούλιο της Κιβωτού του Κόσμου το οποίο αναφέρει πως πρώτο μέλημα είναι η προστασία των παιδιών.

Το νέο ΔΣ της Κιβωτού του Κόσμου γνωστοποιεί επίσης πως θα συνεργαστεί με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών για τον έλεγχο της λειτουργίας του φορέα καθώς και με έγκριτο δικηγορικό γραφείο.

 Η ανακοίνωση:

Με μοναδικό γνώμονα την ευημερία των παιδιών της «Κιβωτού του Κόσμου», αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία και με απόλυτη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της πολιτείας αναλαμβάνοντας την μεταβατική διοίκηση του φορέα.

Πρώτο μέλημα μας είναι η εύρυθμη λειτουργία των δομών για την προστασία των φιλοξενούμενων παιδιών. Για τον έλεγχο της λειτουργίας του φορέα θα υπάρξει συνεργασία με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών και έγκριτο δικηγορικό γραφείο.

Επίσης, οργανώνεται ομάδα με έμπειρα στελέχη διοίκησης και παροχής κοινωνικών υπηρεσιών για να διασφαλιστεί η σωστή καθημερινή λειτουργία των δομών της «Κιβωτού του Κόσμου».

Παράλληλα, είναι σημαντικό αυτή την περίοδο να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη του κοινού στην κοινωνία των πολιτών.Θα ακολουθήσουν τακτικές ενημερώσεις.

Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο της «Κιβωτού του Κόσμου»

Αλεξάνδρα Μαρτίνου, οικονομολόγος, πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ιωάννης-Σπυρίδων Τέντες, πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Ιωάννης Παπαδάτος, παιδίατρος, τ. διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».

Γιώργος Πρωτόπαπας, γενικός διευθυντής των «Παιδικών Χωριών SOS».

Έρρικα Οικονόμου, ψυχολόγος, γραμματέας «Φίλων της Θεοτόκου».

Ανδρέας Ζομπανάκης, οικονομολόγος, πρόεδρος του Κέντρου Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά».

Κωνσταντίνος Γλούμης-Ατσαλάκης, δικηγόρος, διευθυντής Γραφείου υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ανοίγουν τα στόματα και οι λογαριασμοί
«Καίνε» τον πατέρα Αντώνιο τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την «Κιβωτό του Κόσμου». Η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος έχει βάλει στο μικροσκόπιο όλες τις κινήσεις του πατέρα Αντώνιου και των επικεφαλής της Κιβωτού.

Τα τρία ακόμη πρόσωπα που ερευνώνται είναι παιδιά που μεγάλωσαν στην «Κιβωτό του Κόσμου» και αργότερα απασχολήθηκαν εκεί, αποτελώντας και τον στενό πυρήνα του πρώην επικεφαλής της Κιβωτού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το MEGA, στην Κιβωτό του Κόσμου παρά τα πλεονάσματα στις φορολογικές δηλώσεις, διαρκώς ζητούσαν δωρεές. Η Οργάνωση, κάθε χρόνο – και όπως δείχνουν τα στοιχεία που οι υπεύθυνοί της έχουν καταθέσει, είχε έσοδα 4 – 5 εκατομμύρια ευρώ.

Στο τέλος κάθε χρόνου μάλιστα, ο απολογισμός έδειχνε ένα πλεόνασμα της τάξης των 500.000 – 1.000.000 ευρώ παρά τις παρακλήσεις των δομών για επιπλέον δωρεές για να καλυφθούν τρέχοντα έξοδα.

Πηγή: madata.gr