Κιβωτός του Κόσμου: Σοκάρουν καταγγελίες πρώην εργαζομένων

0
60

Πέρασαν την πόρτα της «Κιβωτού του Κόσμου» με έναν και μόνο σκοπό. Να φροντίσουν τα παιδιά και να τους προσφέρουν την ασφάλεια και τη θαλπωρή που τους έλειπε.
Εργαζόμενοι, παιδαγωγοί, εθελοντές που δυστυχώς πολύ σύντομα διαπίστωσαν ότι τα παιδιά ταξίδευαν με μια «Κιβωτό» που έμπαζε νερά.

Σοκάρουν καταγγελίες πρώην εργαζομένων
Παιδαγωγός στην «Κιβωτό του Κόσμου» αποκαλύπτει στο MEGA πως από τις πρώτες κιόλας μέρες υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, όταν έφηβα αγόρια εξαφανίζονταν ολόκληρα βράδια, δήθεν για να πάνε να προπονηθούν.

Όταν επεσήμανε το πρόβλημα , απολύθηκε.

«Ο λόγος ήτανε γιατί διαφώνησα τα παιδιά που είχα υπό την επίβλεψή μου, η ομάδα μου, να χωρίζεται και να μην ξέρω που βρίσκονται τα μεγαλύτερα, τα έφηβα. Κάποια βράδια ο … ερχότανε και διάλεγε κάποια παιδιά από τις ομάδες και πήγαιναν να παίξουν μπάσκετ μέχρι τις 03.00 τα ξημερώματα.

»Οπότε διαφώνησα με αυτό, το να μην είναι υπό την επίβλεψή μου όλη η ομάδα. Την επόμενη μέρα με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι δε θα χρειαστούν άλλο τις υπηρεσίες μου οπότε απολύθηκα».

Όπως καταγγέλλει ο πρώην εργαζόμενος της δομής, χωρίς επίβλεψη και συνοδεία παιδαγωγού γίνονταν και κάποια ταξίδια στο εξωτερικό. Τα παιδιά πήγαιναν και πάλι μόνα τους με το ίδιο πρόσωπο.

«Τα ίδια τα παιδιά μου είπανε ότι μια φορά τον χρόνο ο … διαλέγει τα καλύτερα και πηγαίνουν ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Μου είχανε πει ότι για δυο χρονιές τότε είχανε πάει στο Βέλγιο. Τα ταξίδια αυτά τα έκαναν χωρίς συνοδεία εκπαιδευτικού, χωρίς τη συνοδεία υπεύθυνου παιδαγωγού. Πήγαινε μόνο ο … με αυτά τα παιδιά».

Τα επέλεγαν βάσει… κριτηρίων
Με έκπληξη, όπως λέει, διαπίστωσε ότι η επιλογή των παιδιών για τα ταξίδια γινόταν βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων.

«Ρώτησα να μάθω ποια ήταν τα παιδιά αυτά που πήγανε πέρσι και ήτανε παιδιά με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Δηλαδή ήταν τα πιο αρρενωπά, τα πιο γυμνασμένα και παιδιά όμορφα με τα πρότυπα της ομορφιάς που έχουμε στη σημερινή εποχή.

»Μου έκανε φοβερή εντύπωση. Σκέφτηκα ‘καλά τόσα εκατοντάδες παιδιά σε όλες τις δομές της Κιβωτού, δεν υπάρχει ένα καλό παιδί εντός εισαγωγικών, που να έχει άλλα χαρακτηριστικά; Να είναι παχύσαρκο, να φοράει γυαλιά, να μη γυμνάζεται’. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση και με υποψίασε».

Η κακοποίηση και η κακή συμπεριφορά ήταν, όπως καταγγέλλει ο άνδρας, καθημερινό φαινόμενο.

«Το φαγητό ήταν άθλιο εκεί στη δομή στην επαρχία που βρέθηκα. Υπήρχαν μέρες που τρώγανε τα παιδιά και οι εργαζόμενοι μόνο όλοι μαζί πατάτες μπλουμ. Παρόλα αυτά τα απογεύματα όταν ο … γυρνούσε από την παραλία με μια παρέα εφήβων που τον περικύκλωνε πάντα και πήγαιναν τις εκδρομές μαζί, έτρωγε άλλο φαγητό. Ψητά ψάρια, του ετοίμαζαν στην κουζίνα εντελώς διαφορετικό φαγητό».

Ακόμη όμως και εθελοντές που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους, αντιλήφθηκαν αμέσως ότι πίσω από τα φώτα κρυβόταν το σκοτάδι.

«Τα περισσότερα είναι βιτρίνα. Εκμεταλλεύονται τα παιδιά. Τις προσφορές του κόσμου τις κλέβανε από πίσω».

Κάποιοι από τους πρώην εργαζομένους βρίσκονται ήδη στη διάθεση των Αρχών και περιμένουν να καταθέσουν τα όσα είδαν και έζησαν μέσα στην «ΚιβωτόΚ. Όπως λένε περιμένουν την κατάθεσή τους ως λύτρωση.

Πηγή: madata.gr