Κιβωτός του Κόσμου: Τους δώριζαν ρούχα και αυτοί τα έκαιγαν – Ζητούσαν μόνο μετρητά

0
57

Άνθρωποι που ήθελαν να δωρίσουν ρούχα στις δομές της «Κιβωτού» αποκαλύπτουν πως δεν ήταν ευπρόσδεκτα καθώς τα στελέχη τους ζήταγαν μόνο…μετρητά.

Αποτελεί πραγματικά μεγάλο ερωτηματικό πώς τόσο καιρό δεν είχαν βγει όλα αυτά στην επιφάνεια ή πώς κατάφερναν οι υπεύθυνοι στην «Κιβωτό του Κόσμου» και ειδικά ο πάτερ Αντώνιος και σύζυγός του η περσβυτέρα να τα κρύβουν. Ο κόσμος ήθελε να βοηθήσει την ΜΚΟ και πολλοί ήταν αυτοί που έστελναν ρούχα, αλλά οι ιθύνοντες της Οργάνωσης ήθελαν μόνο μετρητά και έτσι έκαιγαν τον ρουχισμό!

«Είχαμε μαζέψει μια βαλίτσα με ωραία ρούχα. Και τα ετοιμάσαμε με πολλή χαρά, πριν τα Χριστούγεννα, να πάμε να τα δώσουμε στην Κιβωτό. Λοιπόν… Κι η απάντηση που πήραμε, πάθαμε σοκ, δηλαδή, απ’ αυτή τη… «δε θέλουμε ρούχα εμείς. Μόνο λεφτά στείλτε». Και στενοχωρηθήκαμε τόσο πολύ…» είπε  στην εκπομπή «Live News» του Mega άτομο που επιθυμούσε να βοηθήσει. 

Τα έκαιγαν

Όταν παρ’ όλα αυτά κάποιοι δώριζαν ρούχα στην «Κιβωτό του Κόσμου», είτε ολοκαίνουρια με τα ταμπελάκια τους, είτε ρούχα που φορούσαν τα παιδιά τους που μεγάλωσαν… η εντολή ήταν σαφής. Όλες οι δωρεές κατέληγαν στην καύση.

Όπως φαίνεται μάλιστα στην φωτογραφία ντοκουμέντο, που εξασφάλιζε το Live News, με αυτό το φορτηγάκι τα παιδιά που φιλοξενούνταν στη Χίο, μετέφεραν τους τόνους από ρούχα που συγκεντρώνονταν στη δομή, για να τα μεταφέρουν σε διπλανό χώρο και να τα κάψουν.

Διαβάστε την απάντηση που έλαβε μια μητέρα που απευθύνθηκε στην Κιβωτό, που είχε ανάγκη να την στηρίξουν και να της δώσουν ρούχα για τα παιδιά της.

«Είμαι τρίτεκνη. Πριν τρία χρόνια βρέθηκα σε μια δύσκολη κατάσταση, κάποια στιγμή είχα ζητήσει ρούχα για τα παιδιά γιατί όντως, τα είχα πολύ ανάγκη και μου είχαν πει ότι «η Κιβωτός δεν δίνει ποτέ ρούχα». Είναι λυπηρό… Αυτό που με πείραξε πιο πολύ είναι που άκουσα το παιδί που είπε ότι καίγανε τα ρούχα. Και λέω «αν είναι δυνατόν». Γιατί όπως ήμουν εγώ, που όντως, τα είχα κάποια στιγμή πολύ ανάγκη, ήταν και πολλές άλλες οικογένειες».

Ζητούσαν μετρητά για τα πάγια

Οι δωρεές ρούχων, ήταν ξεκάθαρα απορριπτέες. Και, όπως φαίνεται, εκτός από τα μετρητά στο χέρι, υπήρχαν και εναλλακτικές συναλλαγές.

«Προσφέρθηκα, πήρα τηλέφωνο, αν χρειάζονται τρόφιμα, ή ρούχα κτλ., να πω τι μπορώ να τους προσφέρω σαν βοήθεια, στο τηλέφωνο μου απάντησε μία υπεύθυνη – ανεύθυνη η οποία ούτε καν ήξερε και μου λέει «δε θέλουμε τέτοια βοήθεια» και μου έδωσε έναν τραπεζικό λογαριασμό» αποκαλύπτει μάρτυρας.

Σε μία άλλη περίπτωση, η προϊσταμένη της δομής, ούτε λίγο, ούτε πολύ, είπε ότι η «Κιβωτός», αδυνατούσε να καλύψει τα πάγια έξοδα της δομής φιλοξενίας.

«Εγώ πρόθυμη να πάω. Ρούχα, μέχρι 400 ευρώ. Μίλησα με την υπεύθυνη «τι ώρα μπορώ να έρθω να τα φέρω;». «Ακούστε κυρία μου. Έχουμε ανάγκη από μετρητά. Έχουμε τη ΔΕΗ, έχουμε την ΕΥΔΑΠ, έχουμε έξοδα». Πετάχτηκε η μαμά μου και λέει «τα παιδάκια δεν θέλουν τα ρούχα, καινούργια;». «Όχι, αυτά τους τα παρέχουμε. Θέλουμε μετρητά». Τρελάθηκα. Και με παίρνει το απόγευμα μία άλλη και μου λέει, «Σας είπαμε για τα ρεύματα και δεν ξανά επικοινωνήσατε». Και της λέω “δεν ντρεπόσαστε λιγάκι;”» αναφέρει άλλη μάρτυρας.

Πηγή: madata.gr