Κλείνουν τα εστιατόρια στο Βέλγιο για ένα μήνα – απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:00 ως τις 05:00

0
63

Απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 00:00 και τις 5:00 τα χαράματα και κλείσιμο των εστιατορίων για ένα μήνα με δυνατότητα επανεξέταση του μέτρου σε 2 εβδομάδες επιβάλει το Βέλγιο για να αντιμετωπίσει την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων COVID19 και την πίεση στο σύστημα υγείας. Θα υπάρξει επίσης απαγόρευση της πώλησης αλκοόλ μετά τις 20:00.

Eπιπλέον, ο αριθμός των στενών επαφών μειώνεται δραστικά. Από τώρα και στο εξής, όλοι εκτός της δικής τους οικογένειας μπορεί να έχουν το πολύ μία στενή επαφή. Κάθε οικογένεια μπορεί επίσης να δεχτεί 4 άτομα στο σπίτι κάθε δύο εβδομάδες. Η τηλεργασία είναι υποχρεωτική από τη Δευτέρα, “όσο το δυνατόν περισσότερο”.Οι χριστουγεννιάτικες αγορές δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν, όπως και οι υπαίθριες αγορές και τα χειμερινά χωριά.

“Εμείς οι Βέλγοι είμαστε προσκολλημένοι στην ελευθερία μας, αλλά και στην υγεία μας. Χωρίς υγεία, δεν έχει ελευθερία. Χωρίς υγεία, δεν έχει ευτυχία. Χωρίς υγεία, δεν έχει ζωή. Κάνουμε ένα βήμα πίσω και μετά κάνουμε ένα βήμα προς τα εμπρός ισχυρότεροι  ξανά”, δήλωσε σχετικά ο Πρωθυπουργός Ντε Κρόου.

“Παρά τα μέτρα που έχουμε λάβει, οι αριθμοί συνεχίζουν να αυξάνονται ραγδαία. Σήμερα, σχεδόν 2.000 άτομα με Covid βρίσκονται σε νοσοκομεία. 327 άτομα είναι εξαιρετικά άρρωστοι και εντατικά. Χθες έπρεπε να αποχαιρετήσουμε 35 άτομα που έχουν πεθάνει. Αυτά είναι συγκλονιστικά στοιχεία και είναι πολύ υψηλότερα από αυτά που είδαμε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο”, είπε.

Η κυβέρνηση και η επιτροπή εθνικής ασφάλειας εισάγουν ένα νέο σύστημα “τεσσάρων φάσεων” για την ταξινόμηση της επικινδυνότητας του ιού στη χώρα.  Τα σημερινά μέτρα αντιστοιχούν στα ευρήματα της 4ης φάσης.

Πηγή: madata.gr