Κλείνουν σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο. Κινητοποιήσεις για τις διαδηλώσεις

0
81

Κλείνουν στις 6 το απόγευμα οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο, κατόπιν εντολής της ΕΛΑΣ, λόγω συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται κανονικά χωρίς όμως να κάνουν στάσεις.

Απόψε ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις και την ίδια ώρα προγραμματίζονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΑ και άλλων οργανώσεων.

Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις και η ΑΔΕΔΥ, από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις. προγραμματίζει νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δυναμώνει την καταστολή φέρνοντας νομοσχέδιο για την ουσιαστική απαγόρευση των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων. Κλιμακώνει την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις με τα 3 μνημόνια έστρωσαν το δρόμο για μια τέτοια αρνητική εξέλιξη.

Αυτό που δεν πέτυχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας, ώστε να κλείσει το στόμα όλων των εργαζόμενων, επιδιώκουν να το κάνουν με έναν χουντικής έμπνευσης νόμο που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με αιματηρούς αγώνες» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.

«Είναι ανυπόστατο ψέμα ότι οι εργατικές-λαϊκές διαδηλώσεις ευθύνονται για το κλείσιμο των καταστημάτων όπως με ευκολία ακούγεται προκειμένου να δικαιολογηθεί αυτό το τερατούργημα. Κλειστά μαγαζιά υπάρχουν σε κάθε γειτονιά και σε κάθε πόλη της χώρας χωρίς να γίνονται διαδηλώσεις. Για τα λουκέτα των μαγαζιών και για τη μειωμένη αγοραστική δυνατότητα των εργαζομένων ευθύνεται η πολιτική που σαρώνει τους μισθούς και τις συλλογικές συμβάσεις, η ανεργία, οι ελαστικές σχέσεις και συνολικά το σύστημα της εκμετάλλευσης που κομμάτι του αποτελεί και αυτό το νομοσχέδιο που ενισχύει την καταστολή» συνεχίζει και τονίζει: «Δεν θα γίνουν οι διαδηλώσεις βόλτες του “νόμου” και του “αστυνόμου”! Οι αγώνες δεν μπαίνουν στο γύψο!».

Πηγή: madata.gr