Κλειστά τα σύνορα για 9 χώρες και μετά την 1η Ιουλίου λόγω κορονοϊού – Ποιες είναι

0
109

Κλειστά θα παραμείνουν τα σύνορα για τους τουρίστες από 9 χώρες αποκάλυψε μιλώντας τον ΣΚΑΪ 100,3, ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας. Ο κ. Κόνσολας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες, ότι από την 1η Ιουλίου, θα υπάρχει εξαίρεση και απαγόρευση πτήσεων για κάποιες χώρες, που παρουσιάζουν αυξημένα κρούσματα κορονοϊού.

Ο υφυπουργός Τουρισμού ρωτήθηκε αν οι χώρες αυτές είναι: η Βρετανία, η Σουηδία, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, το Ισραήλ, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία και η Βόρεια Μακεδονία και απάντησε: “Εξακολουθεί η απαγόρευση για αυτές τις χώρες, έχουν ανοίξει 38 περιορισμοί στην Ευρώπη και υπάρχουν προορισμοί που ακόμα δεν έχουμε ανοίξει. Θα εξετάζουμε το επιδημιολογικό φορτίο κάθε μέρα και θα λαμβάνουμε τις σχετικές εισηγήσεις από τους ειδικούς”.

Ο κατάλογος των χωρών οι οποίες θα παραμείνουν σε καραντίνα διαμορφώθηκε στη βάση του ποσοστού εξάπλωσης του κορονοϊού, ωστόσο θα επανεξεταστεί ανάλογα με τις εξελίξεις.

Σημειώνεται ότι θεωρητικά από την 1η Ιουλίου ο τουρισμός ανοίγει για όλες τις χώρες, καθώς επιτρέπονται πλέον οι αφίξεις αεροσκαφών και στα νησιά. Γι’ αυτό άλλωστε και σήμερα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, έκανε αυτοψία στα αεροδρόμια των τουριστικών προορισμών.

Επίσης από την 1η Ιουλίου επιτρέπεται και ο κατάπλους των πλοίων από το εξωτερικό στα ελληνικά λιμάνια. Γεγονός που σημαίνει ότι ανοίγουν τα σύνορα και τους τουρίστες από την Ιταλία.

Όλοι οι τουρίστες οι οποίοι θα φθάνουν στην Ελλάδα θα συμπληρώνουν την στιγμή της άφιξης μια φόρμα με τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα.

Θα πραγματοποιούνται επίσης δειγματοληπτικά τεστ, ενώ θα υπάρχουν και ξενοδοχεία καραντίνας στις πρωτεύουσες των νομών.

Όσοι βγουν θετικοί στον ιό ή νοσήσουν, θα παραμένουν στα ξενοδοχεία αυτά για 14 μέρες.

TheToc.gr 

Πηγή: madata.gr