Κομισιόν: Προσωρινή η καθυστέρηση στις παραδόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson

0
21

Διαβεβαιώσεις εκ μέρους της εταιρείας Johnson & Johnson ότι σύντομα θα αυξηθούν οι παραδόσεις των εμβολίων της κατά του κορωνοϊού προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, και πως η καθυστέρηση που υπάρχει είναι «προσωρινή», έχει λάβει η Κομισιόν, η οποία και βρίσκεται σε στενή επαφή με τη φαρμακοβιομηχανία.

Αυτό δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα Υγείας, Στέφαν ντε Κερσμάκερ, κληθείς να σχολιάσει τις μειωμένες παραδόσεις εμβολίων προς τα κράτη-μέλη από την Johnson & Johnson.

«Τα κράτη-μέλη έχουν ενημερωθεί για τις καθυστερήσεις και έχουν εκφράσει την ανησυχία τους» ανέφερε ο Στέφαν ντε Κερσμάκερ, τονίζοντας ότι η Επιτροπή παρακολουθεί το θέμα και με βάση τις πληροφορίες που έχει λάβει από την εταιρεία αναμένει ότι θα παραδοθούν οι συμφωνημένες δόσεις το 2ο και το 3ο τρίμηνο.

Παράλληλα, ο επίτροπος εσωτερικής αγοράς, Τιερί Μπρετόν, και η αρμόδια Task Force βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την εταιρεία για την αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας.

Σε κάθε περίπτωση, η Επιτροπή εκτιμά ότι οι παραδόσεις της εταιρείας δεν εμποδίζουν την επίτευξη του στόχου της ΕΕ να εμβολιαστεί το 70% του ενήλικου πληθυσμού ως το τέλος Ιουλίου.

Βάσει του συμβολαίου με την Επιτροπή, η Johnson & Johnson έχει δεσμευτεί για την παράδοση 55 εκατομμυρίων δόσεων το 2ο τρίμηνο του 2021 στην ΕΕ και συνολικά 200 εκατομμυρίων δόσεων εντός του 2021.

Πηγή: madata.gr