Κοντοζαμάνης: Χρειάζεται προσοχή, δεν έχει τελειώσει τίποτα – Εξασφαλισμένη η 2η δόση εμβολίου

0
38

Έκκληση προς πάσα κατεύθυνση πως απαιτείται προσοχή καθώς τίποτα δεν έχει τελειώσει απηύθυνε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. 

Μιλώντας σήμερα στη Βουλή, στη σκιά των αντιδράσεων μέρους της αντιπολίτευσης για τον περιορισμό συμμετεχόντων στις συναθροίσεις ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε ότι αν και τα επίσημα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν καλή εξέλιξη της πανδημίας για την χώρα, απαιτείται προσοχή:  Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων θα πρέπει να είναι ενωμένο στην εκπομπή του μηνύματος να τηρήσουμε τα μέτρα. Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. Είμαστε προετοιμασμένοι. Υπάρχει προετοιμασία και για ενδεχόμενο νέο κύμα που απευχόμαστε. Δεν καθησυχαζόμαστε επειδή  ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί. Έχουμε δρόμο ακόμα.

Αναφερόμενος στον ρυθμό των εμβολιασμών ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι είχαμε μειωμένη παράδοση από την Pfizer η οποία όμως αποκαταστάθηκε και στο  τρίμηνο θα έχουμε όλες τις ποσότητες που είχαμε αρχικά υπολογίσει. “Υπάρχει ζήτημα και με την Astra Zeneca για την οποία η ΕΕ εκφράζει έντονη δυσφορία καθώς φαίνεται ότι οι ποσότητες που θα παραδώσει είναι μειωμένες σε σχέση με την αρχική εκτίμηση. Σε κάθε περίπτωση ο εμβολιασμός στην χώρα μας εξελίσσεται ομαλά και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι όποιος κάνει την πρώτη δόση έχει εξασφαλισμένη και την δεύτερη».

Πηγή: madata.gr