Κοντοζαμάνης: Σε αναστολή από 1η Σεπτεμβρίου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

0
46

Ξεκάθαρος ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, αναφορικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, αλλά με τις αναστολές εργασίας όσων αρνηθούν να κάνουν το εμβόλιο. «Ο νόμος είναι σαφής και θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα μετά την 1η Σεπτεμβρίου. Προβλέπει αναστολή των καθηκόντων», είπε χαρακτηριστικά.

«Το μέτρο της υποχρεωτικότητας απευθύνεται σε αυτούς που είναι επιφορτισμένοι με τη φροντίδα των πλέον ευπαθών συμπολιτών μας. Η μεγάλη πλειονότητα των υγειονομικών έχει εμβολιαστεί. Θα θέλαμε η υποχρεωτικότητα να μην ήταν ποτέ θέμα συζήτησης στη χώρα μας», είχε αναφέρει ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο κ. Κοντοζαμάνης.

 Όπως εξήγησε, όσοι τεθούν σε αναστολή, αν και εφόσον εμβολιαστούν, θα επιστρέψουν στις θέσεις τους ή θα τοποθετηθούν σε άλλη θέση σύμφωνα με τις ανάγκες.

«Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους διοικητές των νοσοκομείων και θα κάνουμε ό,τι απαιτείται. Κάνουμε ύστατη έκκληση να εμβολιαστούν. Η πλατφόρμα για την πρόσληψη προσωπικού που θα καλύψει τα κενά, θα ανοίξει την 1η Σεπτεμβρίου και για λίγες ημέρες», πρόσθεσε.

«Το μέτρο λαμβάνει χώρα σε μία στιγμή που η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθεί το ΕΣΥ. Δώσαμε τη δυνατότητα στο προσωπικό μας να ξεκουραστεί, αλλά η αναστολή των αδειών γίνεται όχι μόνο λόγω του υποχρεωτικού εμβολιασμού, αλλά και λόγω της πανδημίας», εξήγησε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Πηγή: madata.gr