Κόντρα Τσίπρα-Γεωργιάδη: Πλαστογράφησε την άδεια για τη βάφτιση; – Δεν θα γίνουμε γουρούνια

0
37

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας εξαπέλυσε από τη Βουλή ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρα υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι σε πανικό και ότι τα έξυπνα μέτρα της κυβέρνησης απεδείχθησαν βλακώδη.

Οκ. Τσίπρα υποστήριξε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης απέτυχαν παταγωδώς με συνέπεια να φτάσαμε στο σημείο να επιλέγονται ποιοι ασθενείς θα νοσηλευτούν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. “Είναι δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας. Φοβάμαι πως ακόμα χειρότερο από το να επιλέγονται ασθενείς είναι η εικόνα της κυβέρνησης. Η πραγματικότητα είναι ότι βρίσκεται η κυβέρνηση σε κατάσταση πανικού. Η εικόνα που εκπέμπετε είναι εικόνα απόλυτης παράλυσης” είπε ο κ. Τσίπρας.

 
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για παλινωδίες της κυβέρνησης η οποία προκλητικά συνεχίζει να παραβιάζει τα μέτρα που η ίδια νομοθετεί.

Να αποδείξει ο Γεωργιάδης ότι δεν πλαστογράφησε την άδεια για βάπτιση 

Ο κ. Τσίπρας έκανε εκτενή αναφορά στο κορονοπάρτι της Τσικνοπέμπτης στον ΕΟΔΥ ζητώντας την παραίτηση του επικεφαλής του οργανισμού Παναγιώτη Αρκουμανέα, ενώ άφησε σαφείς υπαινιγμούς πως η άδεια για τη βάπτιση που τέλεσε ο κ. Γεωργιάδης ήταν πλαστή.

Τόνισε μάλιστα ότι αν ο κ. Γεωργιάδης δεν αποδείξει το γνήσιο του εγγράφου -παλιόχαρτο το χαρακτήρισε- θα πρέπει να παραιτηθεί. Στο σημείο εκείνο ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ανακύπτει μείζον ηθικό και νομικό ζήτημα αν αληθεύει ότι ο κ. Γεωργιάδης βάπτισε το παιδί του προέδρου της ανεξάρτητης αρχής δημοσίων συμβάσεων. “Δεν κρίνεται ότι υπάρχει μείζον ηθικό και νομικό ζήτημα ή μας ξαναφέρατε τις κουμπαριές για να διαχειρίζεστε τις δημόσιες συμβάσεις και το δημόσιο χρήμα κατά το δοκούν;” είπε

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι η συμπεριφορά της κυβέρνησης προσβάλλει και θέτει σε κίνδυνο την υγεία κάθε πολίτη. “Θα παραδεχθείτε την αποτυχία σας; Το ότι έχετε επιβάλλει μέτρα αχρείαστα και ότι εκεί που έπρεπε να πάρετε μέτρα δεν κάνατε τίποτα. Αντί για έξυπνα μέτρα πήρατε βλακώδη μέτρα.Το να παραδεχθείτε την αποτυχία σας θα ήταν μια πρώτη αρχή για να αποκαταστήσετε την εμπιστοσύνη “ είπε ο κ. Τσίπρας ζητώντας πολιτικό μορατόριουμ ώστε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί να καθίσουν να βρουν λύση.

Αναφερόμενος τέλος στο νομοσχέδιο για την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ο κ. Τσίπρας είπε ότι το νομοσχέδιο φέρνει ένταση καθώς εκχωρεί δημόσια γη στην οποία το δημόσιο δεν έχει καμία κυριαρχία.

“ Θα σας και θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα. Θα την υπερασπιστούμε διότι είναι το τελευταίο εργαλείο που έχουμε προκειμένου να υπερασπιστούμε το παρόν και το μέλλλον του τόπου. Νομοθετείτε εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Σκάνδαλο εις βάρος του περιβάλλοντος. Αποικιακού τύπου η σύμβαση απέναντι σε μια εταιρεία που κάνει ό,τι θέλει. Παραχωρείτε γη και ύδωρ σε μια εταιρεία” είπε.

Γεωργιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ σκόπιμα διέδωσε τον ιό με τις διαδηλώσεις – Τι απάντησε για την βάπτιση
Σε πολύ υψηλούς τόνους απάντησε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης για το θέμα της ειδικής άδειας που ελήφθη προκειμένου να γίνει νονός σε βάπτιση λέγοντας ότι η άδεια είναι προφανώς γνήσια και πως αν ήταν πλαστή θα έπρεπε όχι απλώς να έχει παραιτηθεί λόγω βλακείας αλλά και να εξαφανιστεί. 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης αντέστρεψε μάλιστα τα πυρά στον κ. Τσίπρα λέγοντας ότι το 2016 η κυβέρνηση Τσίπρα άλλαξε τον νόμο για την πλαστογραφία προκειμένου να μην επιβληθεί ποινή στον αδελφό του τότε Πρωθυπουργού ο οποίος είχε καταδικαστεί για πλαστογραφία.

«Επειδή είδα τον κ. Τσίπρα να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στο θέμα της πλαστογραφίας. Την ίδια στιγμή που ψηφίζατε αυτόν τον νόμο για την παραγραφή της πλαστογραφίας, ο αδερφός του κ. Τσίπρα καταδικάστηκε από δικαστήριο ως πλαστογράφος αλλά λόγω νόμου του Τσίπρα δεν μπορούσε να καταδικαστεί σε ποινή διότι ο αδερφός του άλλαξε τον νόμο.Τόση είναι η ευαισθησία σας. Ο ίδιος για το αδίκημα της πλαστογραφίας για να μην καταδικαστεί. Να ζητήσει παραίτηση από τον εαυτό του αντί να ζητά να παραιτηθώ εγώ» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε ότι θα καταθέσει στη Βουλή το mail με τη χορήγηση άδειας από την Πολιτική Προστασία στην οποία βεβαιώνεται και η ημερομηνία επιμένοντας ότι υπήρχαν ειδικοί λόγοι αλλά και ότι ο Πρόεδρος της Αρχής διορίστηκε στη θέση επί ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν μπορώ να αποκαλύψω τους ειδικούς λόγους. Δεν πρέπει στην πολιτική μας αντιπαράθεση να χάσουμε την ανθρωπιά μας. Δεν θα γίνουμε γουρούνια επειδή θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κυλιστούμε στην λάσπη. Το μυστήριο έγινε με την παρουσία έξι ατόμων συμπεριλαμβανομένου του ιερέως. Προσπαθείτε να παρασύρεστε την Ελλάδα στον βόθρο. Τελικά δεν είναι ένας ο Πολλάκης. Είστε όλοι Πολλάκηδες στον ΣΥΡΙΖΑ. Εύχομαι στον καθένα που μου λέει ότι θέλω ειδική άδεια να μη χρειαστεί ποτέ να έχει τους ειδικούς λόγους για την ειδική άδεια» είπε.

Καταλήγοντας ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συνέβαλε στη διάδοση της πανδημίας με τη συμμετοχή στις διαδηλώσεις. “Σκόπιμα διαδώσατε την πανδημία για να έρθει εδώ ο Τσίπρα και να κλαίγεται . Να ντρέπεστε και να πάτε να πείτε σε αυτούς που κόλλησαν ότι συμμετείχατε στις διαδηλώσεις ενώ ξέρατε ότι κολλάει ο ιός” είπε.

Πηγή: madata.gr