Κοροναϊός: Κλείνει τα σύνορα με τη Ρουμανία η Σερβία

0
53

Στα 41 ανέρχονται τα κρούσματα από τον κοροναϊό στην Σερβία και είναι έξι περισσότερα απ ότι χθες το βράδυ.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφέρεται επίσης ότι ένας ασθενής από όσους προσβλήθηκαν από το ιό Covid-19 είναι σε κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στον νοσοκομείο της πόλης Νόβισαντ. Από το ίδιο νοσοκομείο έλαβε εχθές το βράδυ εξιτήριο ένας από τους πρώτους ασθενής, αφού διαπιστώθηκε ότι είναι πλέον αρνητικός στον νέο ιό.

Η κυβέρνηση της Σερβίας αποφάσισε να κλείσουν προσωρινά όλες οι συνοριακές διαβάσεις με την Ρουμανία και να μην επιτρέπεται η είσοδος σε ξένους υπηκόους. Συνεχίζει να ισχύει η απαγόρευση εισόδου στην Σερβία ξένων υπηκόων που προέρχονται από την Ιταλία, το Ιράν, την Νότια Κορέα, την Ελβετία και κάποιες περιοχές της Κίνας.

Ειδικό καθεστώς εφαρμόζεται και για τα διερχόμενα φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα προς τρίτες χώρες. Συγκεκριμένα, απαγορεύεται να κάνουν στάσεις εντός της Σερβίας και θα πρέπει να εξέλθουν από την χώρα το αργότερο μέσα σε δώδεκα ώρες. Μέσα στο Σαββατοκύριακο η κυβέρνηση αναμένεται να αποφασίσει αν θα κλείσουν τα σχολεία. Η εισήγηση της Επιτροπής επιδημιολόγων είναι αρνητική, εκδηλώνονται ωστόσο, έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των γονέων και πολλοί είναι αυτοί που δεν επιτρέπουν στα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο.

Εξαιτίας του κοροναϊού ακυρώθηκε και η επίσκεψη του προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς στο Βερολίνο που ήταν προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα. Η συνάντηση με την γερμανίδα καγκελάριο ‘Αγκελα Μέρκελ θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης. Ο κ. Βούτσιτς δήλωσε ότι θα ζητήσει από την ‘Αγκελα Μέρκελ να προβλεφθούν από την ΕΕ κονδύλια για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών από την επιδημία και για τις χώρες που δεν είναι μέλη.

news

Πηγή: madata.gr