Κορονοϊός: 7 θετικά κρούσματα στη Νέα Σμύρνη

0
49

Τη στιγμή που αναμένονται νέα δραστικά μέτρα στην Αττική όπως η χρήση μάσκας παντού και η απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ επισκέφθηκαν, το πρωί της Τετάρτης, την πλατεία Νέας Σμύρνης.

Το προσωπικό του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε 616 δωρεάν rapid tests για κορονοϊό στην περίφημη πλατεία της Νέας Σμύρνης, όπου βρέθηκαν 7 κρούσματα

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα 6 κρούσματα αφορούν σε Έλληνες και ένα σε αλλοδαπό πολίτη (4 άνδρες και 3 γυναίκες), ενώ η διάμεση ηλικία τους ήταν τα 45,5 έτη.

Αλλάζει ο επιδημιολογικός χάρτης

Σήμερα αναμένονται αλλαγές στον χάρτη της Πολιτικής Προστασίας με τα τέσσερα επίπεδα επικινδυνότητας για κάθε περιφερειακή ενότητα λόγω κορονοϊού, καθώς τα κρούσματα είναι εκτός ελέγχου. Μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και την ανάλυση των ήδη επιβαρυμένων επιδημιολογικών στοιχείων, αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές σε περιοχές στις οποίες παρουσιάζεται αυξητική τάση κρουσμάτων.

Στο «κόκκινο» επίπεδο αυξημένου κινδύνου, βρίσκεται ήδη η Κοζάνη και αναμένεται να μπουν Ιωάννινα και Καστοριά, δύο περιοχές όπου έχουν αυξηθεί επικίνδυνα τα κρούσματα και που βρίσκονται μία ανάσα από το lockdown. Όπως είναι γνωστό, Ιωάννινα και Καστοριά παρουσιάζουν τις τελευταίες δύο εβδομάδες 263 ενεργά κρούσματα και 124 αντίστοιχα, με την ανάλυση της διασποράς του ιού στον πληθυσμό να κρίνεται εξαιρετικά ανησυχητική.

Στο «πορτοκαλί» επίπεδο αναμένεται να ενταχθεί η Θεσσαλονίκη.

ieidiseis

Πηγή: madata.gr