Κορονοϊός: Ακόμα 53 θάνατοι στην Βρετανία Τώρα η κυβέρνηση συνιστά… υπευθυνότητα

0
122

Άλλοι 53 άνθρωποι που είχε πλήξει ο κορονοϊός έχασαν τη ζωή τους στη Βρετανία, αυξάνοντας σε 220 τον συνολικό αριθμό των θανάτων στη χώρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS).

Οι ασθενείς που κατέληξαν ήταν ηλικίας μεταξύ 41 και 94 ετών και όλοι τους είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Την ίδια ώρα η Υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας (NHS) ήρθε σε συμφωνία με τα ανεξάρτητα νοσοκομεία της χώρας για τη διάθεση περισσότερων κλινών, αναπνευστήρων, αλλά και χιλιάδων μελών νοσηλευτικού προσωπικού, από την επόμενη εβδομάδα στη μάχη κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Επίσης, H αλυσίδα εμπορικών καταστημάτων John Lewis Partnership θα κλείσει προσωρινά τα 50 καταστήματά της, από Δευτέρα, εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Πρόκειται για την πρώτη διακοπή λειτουργίας, εδώ και 150 χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα.

Τώρα… κάνει εκκλήσεις

Και αφού στην αρχή το είχε πάρει αψήφιστα, η βρετανική κυβέρνηση καλεί τώρα τους πολίτες της να συμπεριφέρονται με υπευθυνότητα, όταν κάνουν ψώνια για τη διατροφή τους, αλλά και να σταματήσουν να συγκεντρώνουν αποθέματα, ώστε να υπάρχουν αρκετά και απαραίτητα είδη για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, που δίνουν τη μάχη, για να μην εξαπλωθεί ο κορονοϊός.

«Να είστε υπεύθυνοι όταν κάνετε τα ψώνια σας και να σκέφτεστε και τους άλλους» παρότρυνε τους Βρετανούς, ο αρμόδιος υπουργός.

www.newsit.gr

Πηγή: madata.gr