Κορoνοϊός – Ακόμα 9.688 κρούσματα εντοπίστηκαν στον δεύτερο έλεγχο στα σχολεία

0
49

Άλλα 9.500 χιλιάδες τεστ μαθητών και καθηγητών βρέθηκαν θετικά ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στις 25.000. Στην Θεσσαλονίκη ήδη 2 τμήματα σχολείου έκλεισαν εξαιτίας των κρουσμάτων.
Ξεπέρασαν τις 25.000 συνολικά τα κρούσματα στην εκπαιδευτική κοινότητα καθώς σήμερα, δεύτερη ημέρα λειτουργίας των σχολείων. Εντοπίστηκαν μέσω των self tests άλλα 9.688. Σε ένα 48ωρο βρέθηκαν θετικοί, 3.500 εκπαιδευτικοί και 21.735 μαθητές.

Με το δεύτερο σελφ τεστ να βγαίνει θετικό, σχεδόν 10.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί που πήγαν κανονικά για μάθημα χθες, πρώτη ημέρα, σήμερα παρέμειναν στο σπίτι σε καραντίνα.

«Έπρεπε να κάνουν ένα rapid τεστ αν ήταν θετικοί έμπαιναν στην προβλεπόμενη καραντίνα των πέντε ημερών, αν τώρα ήταν αρνητικοί λογικά θα έπρεπε να κάνουν άλλο ένα τεστ και αυτό που προτείνουμε εμείς είναι να γίνει ένα μοριακό τεστ για να είναι σίγουροι ποια είναι η πραγματική αλήθεια», τόνισε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θοδωρής Τσούχλος.

«Αυτά που σήμερα βγαίνουν θετικά τα κρούσματα, συνολικά οι μαθητές όλου του τμήματος μπαίνουν σε καθημερινό έλεγχο, τα ανεμβολίαστα παιδιά θα κάνουν και ράπιντ τα εμβολιασμένα θα κάνουν και σελφ τεστ»,τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Η γενική γραμματεία Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας διευκρινίζει ωστόσο ότι οσοι χθες είχαν αρνητικό τεστ και σήμερα βγήκαν θετικοί, σημαίνει ότι το ιικό τους φορτίο ήταν περιορισμένο κι ότι δεν μετέδωσαν τον ιό.

Ανησυχούν & μένουν σπίτι
Στη Θεσσαλονίκη μετά την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των σχολειών, δύο τμήματα έκλεισαν λόγω κρουσμάτων ενώ πολύ γονείς δε θα στείλουν τα παιδια τους στο σχολείο μέχρι και την Παρασκευή για προληπτικούς λόγους.

«Γύρω στο 10% τα κράτησαν στο σπίτι … σήμερα με ειδοποιήσαν για άλλα τρία κρουσματα στα παιδιά», ανέφερε ο διευθύντρια του 11ου δημοτικού Καλαμαριάς, Μαρία Καπογιάννη.

Στο Ληξούρι Κεφαλονιάς μόλις 10 παιδιά από τα 200 επέστρεψαν στο δημοτικό σχολείο.

Την ώρα που η τιμή του πλαφόν για τη διενέργεια ενός μοριακού τεστ είναι στα 47 ευρώ, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 20ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη, εξασφάλισε συμφωνία προς 28 ευρώ για το κάθε τεστ.

Προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά
Στους 3500 εκπαιδευτικούς που βρέθηκαν θετικοι τις πρώτες δύο ημέρες λειτουργίας των σχολείων προστίθενται 4000 που ήδη νοσούσαν με τα κενά να φθάνουν τις 7500. Το υπουργείο παιδείας προχωρά άμεσα σε 4.784 προσλήψεις εκπαιδευτικών με τρίμηνες και εξάμηνες συμβάσεις.

«Εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία. Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί, τα διεκδικούν 2 χρόνια τώρα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Την Πέμπτη θα ακολουθήσει το τρίτο σελφ τεστ της εβδομάδας για για την προσέλευση στο σχολείο μαθητών και εκπαιδευτικών την Παρασκευή.

Πηγή: madata.gr