Κορονοϊός: Αρνητικό και το δεύτερο τεστ για την Άνγκελα Μέρκελ

0
63

Αρνητικό στον κορονοϊό βγήκε και το δεύτερο τεστ στο οποίο υπεβλήθη η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Θυμίζουμε ότι από τις αρχές της εβδομάδες έχει τεθεί σε αυτοπεριορισμό, καθώς ήρθε σε επαφή με άτομο που βρέθηκε θετικό στον ιό, είχε κάνει ένα πρώτο τεστ τη Δευτέρα, το οποίο βγήκε επίσης αρνητικό.

Η Άνγκελα Μέρκελ φαίνεται πως δεν έχει προσβληθεί από τον ιό, ωστόσο παραμένει στο σπίτι για προληπτικούς λόγους. Η Γερμανία ανακοίνωσε νέα αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, το Βερολίνο ανακοίνωσε πως απαγορεύονται οι συναθροίσεις για πάνω από δύο άτομα σε όλη τη χώρα. “Πρέπει να περιορίσουμε την δημόσια ζωή στο ελάχιστο ανεκτό σημείο. Έτσι σώζουμε ζωές”, τόνισε η καγκελάριος Μέρκελ, η οποία είχε προηγουμένως ολοκληρώσει τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας.

Πήγε σούπερ μάρκετ η Μέρκελ

Κορονοϊός: Αρνητικό και το δεύτερο τεστ για την Άνγκελα Μέρκελ – Πάει και σούπερ μάρκετ

H σιδηρά κυρία, Άνγκελα Μέρκελ, πήγε για ψώνια στο σούπερ μάρκετ και μάλιστα την περίοδο της έξαρσης του κορονοϊού. Ειδικότερα, η καγκελάριος της Γερμανίας βρέθηκε στο σούπερ μάρκετ όπου κάνει συνήθως τις αγορές της, στο κέντρο του Βερολίνου, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της BILD.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η πολιτικός πήγε πρώτα στα ράφια των λαχανικών και στη συνέχεια των ειδών πρώτης ανάγκης. Επίσης, αγόρασε, τέσσερα μπουκάλια από το διάσημο κρασί της Λομβαρδίας Barbera d’Asti της Ricossa. Όταν ολοκλήρωσε τα ψώνια της πήγε στο ταμείο και πλήρωσε με κάρτα.

Η Μέρκελ φάνηκε να κρατάει τις απαραίτητες αποστάσεις με τους υπόλοιπους πελάτες. Από ό,τι φαίνεται ήθελε να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στα σούπερ μάρκετ εξαιτίας κορονοϊού.

Τέλος, η καγκελάριος έχει επισημάνει στους Γερμανούς πολίτες, πως δεν υπάρχει πρόβλημα εφοδιασμού τροφίμων για τη γερμανική αγορά, αφού έχουν παρατηρηθεί και στη Γερμανία κινήσεις πανικού με τους καταναλωτές να κάνουν μαζικές αγορές και να αφήνουν άδεια ράφια.

Πηγή: madata.gr