Κορονοϊός: Ασύλληπτες καταγγελίες έρχονται από το Άγιο Όρος

0
141

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και ψευδή αρνητικά τεστ κορωνοϊού στο Άγιο Όρος κατήγγειλε ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου τη στιγμή που δυο μοναχοί έχασαν πρόσφατα τη ζωή τους και άλλοι δυο νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ασύλληπτες καταγγελίες έρχονται από το Άγιο Όρος, όπου προσκυνητές βάζουν αντισηπτικό στα ρουθούνια τους πριν το rapid test, ώστε να βγει αρνητικό.

Την ίδια στιγμή, εξαιρετικά χαμηλή παραμένει η εμβολιαστική κάλυψη στην Αθωνική Πολιτεία, όπου από τους 1800 μοναχούς έχουν εμβολιαστεί μόνο οι 450. Στο μεταξύ αντιεμβολιαστής κληρικός παρά το ότι νοσούσε, τέλεσε τη λειτουργία και την θεία κοινωνία με αποτέλεσμα να μολυνθούν 27 πιστοί και να καταλήξει τελικά 79χρονος πρωην κοινοτάρχης της περιοχής που του μετέδωσε τον ιό η σύζυγος του μια εκ των πιστών στη λειτουργια.

O διοικητής του Άγιου Όρους, Αθανάσιος Μαρτίνος, τόνισε πως όλοι υποβάλλονται σε τεστ στις εισόδους της Μοναστικής Πολιτείας και πολλοί έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό. Ανέφερε μάλιστα πως αυτή τη στιγμή είναι 30 τα ενεργά κρούσματα στο Άγιο Όρος και παρότι έχουν εμβολιαστεί μόνο οι 450 από τους 1800 μονάχους, έχουν πιστοποιητικό νόσησης περίπου οι μισοί.

Τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στο Άγιο Όρος αλλά και στη Θεσσαλονίκη, έγιναν αιτία να αποφασίσει να αναβάλει την επίσκεψη που είχε προγραμματίσει εκεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο διάστημα από τις 25 ως τις 29 Νοεμβρίου και θα επισκεφθεί μόνο την Αθήνα στις 20 του ίδιου μήνα για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα 30 χρόνια του στον Οικουμενικό θρόνο.

Με αυτή την απόφαση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επιθυμεί να αποστείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, περί της ανάγκης εμβολιασμού και σεβασμού των προστατευτικών μέτρων κατά του κορωνοϊού, ως της μόνης ασφαλούς οδού για την υπέρβαση της φονικής πανδημίας.

Την ίδια ώρα άλλος ένας ιεράρχης ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως. Χρυσόστομος, δίνει τελεσίγραφο σε κληρικούς των ενοριών της δικαιοδοσίας του να σπεύσουν να εμβολιαστούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα και ξεκαθαρίζει πως αν δεν το πράξουν θα προχωρήσει σε παύση καθηκόντων τους.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης που απηύθυνε ανάλογη προειδοποίηση ήταν, η μόλυνση 27 πιστών από αντιεμβολιαστή κληρικό που νοσούσε και είχε τελέσει τη λειτουργία και τη θεία κοινωνία σε εκκλησία στη γιορτή του Αγίου Δημητρίου.

Αποτέλεσμα ήταν να καταλήξει από το φονικό ιό 79χρονος πρώην κοινοτάρχης της περιοχής που του μετέδωσε τον ιό η σύζυγος, του μια εκ των πιστών στη λειτουργία.

Παρόλα αυτά 25 από τους 80 ιερείς στη Μυτιλήνη παραμένουν αμετάπειστοι .Μόνο 3 έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να εμβολιαστούν και 5 από τους 32 ανεμβολίαστους μολύνθηκαν πρόσφατα από τον ιό.

 Mega.com

Πηγή: madata.gr