Κορονοϊός: Διαφωνία των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου

0
55

Χωρισμένοι στα δύο φαίνεται πως είναι τις τελευταίες ημέρες οι λοιμωξιολόγοι αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου. 

Μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του Open TV ο Θανάσης Εξαδάκτυλος εξέφρασε την αντίθεσή του στο άνοιγμα των σχολείων,  τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Μόνο όταν κλείσαμε την εκπαίδευση είδαμε να σταθεροποίεται η κατάσταση…Θα το εξετάσει η Επιτροπή αρχές Ιανουαρίου που θα έχει στοιχεία». 

Την ίδια άποψη έχει και ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος επισήμανε στο ethnos.gr,  πως αν ανοίξουν τα σχολεία τα κρούσματα κορωνοϊού θα αυξηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Αντίθετα, ο Α. Χατζάκης (καθηγητής επιδημολογίας του ΕΚΠΑ), υποστήριξε πως τα σχολεία δεν έπρεπε να κλείσουν καθόλου όλο αυτό το διάστημα, υποστηρίζοντας πως υπάρχουν διεθνείς μελέτες που αποδεικνύουν ότι τα σχολεία δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο στον αριθμό των κρουσμάτων. 

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επανέλαβε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία και αν συνεχιστεί η καλή επιδημιολογική εικόνα (ήδη το ECDC έβγαλε νέο χάρτη που δείχνει την καλύτερη πορεία της χώρας μας) τα σχολεία είναι πολύ πιθανό να ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου. 

Πηγή: madata.gr