Κορονοϊός: Δραματική η κατάσταση στις ΗΠΑ – 3.250 θάνατοι σε μια ημέρα

0
49

Ένα δυσοίωνο όριο ξεπέρασαν άλλη μια φορά οι ΗΠΑ, όταν την Τετάρτη πέθαναν από κορωνοϊό περισσότεροι από 3.250 άνθρωποι, ενώ οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας επιταχύνουν τις προετοιμασίες για μία ιστορική εκστρατεία για το εμβόλιο ενόψει του τελικού κανονιστικού ελέγχου.

Η σταθερή κίνηση προς την κυκλοφορία ενός εμβολίου την παραμονή μίας κριτικής επισκόπησης από κορυφαίους ιατρικούς εμπειρογνώμονες των ΗΠΑ τη στιγμή που τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξήθηκαν ανησυχητικά, επιβαρύνοντας το σύστημα υγείας σε κάποια σημεία όπου η πανδημία είναι σε έξαρση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ οι ΜΕΘ σε εκατοντάδες νοσοκομεία σε πόλεις και αγροτικές κοινότητες σε ολόκληρη τη χώρα παρουσιάζουν πληρότητα ή είναι σε οριακό σημείο. Δέκα αγροτικές κομητείες στην Καλιφόρνια αναγέρθηκε ότι δεν έχουν κλίνες ΜΕΘ.

Στο Φρέσνο, με 1 εκατ. κατοίκους, μόνο 7 κλίνες ΜΕΘ ήταν διαθέσιμες την Τετάρτη, ενώ η αγροτική περιοχή του Σαν Χοακίν στα βόρεια, είχε ελεύθερες μόλις πέντε κλίνες.

Μεγάλη αύξηση παρουσίασε και ο αριθμός των νοσηλευομένων με κορωνοϊό, που έφθασε στον αριθμό ρεκόρ των 106,217, παρουσιάζοντας αύξηση 18% από τις δύο προηγούμενες εβδομάδες. Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα οι ΗΠΑ κατέγραφαν κατά μέσο όρο 2.259 θανάτους ημερησίους και 205.661 νέες μολύνσεις κάθε μέρα, ένας αριθμός που οι αξιωματούχοι υγείας των ΗΠΑ προειδοποιούν ότι ενδέχεται να επιταχυνθεί τους επόμενους μήνες προτού το εμβόλιο γίνει ευρέως διαθέσιμο στο κοινό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters, την Τετάρτη ο αριθμός των νεκρών σημείωσε νέο ρεκόρ αφού καταγράφηκαν τουλάχιστον 3.253 θάνατοι ξεπερνώντας το ρεκόρ της 3ης Δεκεμβρίου με 2.861 νεκρούς, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που ο ιός κόστισε τη ζωή περισσότερων από 3.000 Αμερικανών σε μία ημέρα, ξεπερνώντας και τον αριθμό νεκρών από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους στις 11 Σεπτεμβρίου 2001.

Μέχρι στιγμής από κορωνοϊό έχουν πεθάνει περισσότεροι από 289.000 Americans, με περίπου 15 εκατ. να φέρεται να έχουν μολυνθεί από τον ιό από τον Ιανουάριο.

Πηγή: madata.gr