Κορονοϊός – ECDC: Στις χώρες μεγάλης ανησυχίας η Ελλάδα

0
91

Η Ελλάδα είναι μια χώρα μεγάλης ανησυχίας για τον ECDC σύμφωνα με τη νέα εκτίμηση κατάστασης του κορωνοϊού από τον oργανισμό.

 Ως την περασμένη Κυριακή, η συνολική επιδημιολογική κατάσταση στην ΕΕ και τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ Νορβηγία, η Ισλανδία και το Λιχτενστάιν) χαρακτηρίζεται από υψηλό και ταχέως αυξανόμενο συνολικό ποσοστό κρουσμάτων και αργά αυξανόμενο ποσοστό θανάτων.

Παρατηρούνται πλέον αυξανόμενα ποσοστά κοινοποίησης κρουσμάτων και επιδημιολογική κατάσταση υψηλής ή πολύ υψηλής ανησυχίας, ιδίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της ΕΕ/ΕΟΧ. Η κατάσταση αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην υψηλή μεταδοτικότητα της παραλλαγής Δέλτα, η οποία περιόρισε τη μείωση της μετάδοσης που επιτεύχθηκε με την εξάπλωση του εμβολιασμού COVID-19 στην ΕΕ/ΕΟΧ. 

 Το συνολικό ποσοστό κοινοποίησης κρουσμάτων COVID-19 για την ΕΕ/ΕΟΧ ήταν 783,7 ανά 100 000 κατοίκους (809,1 την προηγούμενη εβδομάδα). Το ποσοστό αυτό μειώνεται εδώ και μία εβδομάδα. Το 14ήμερο ποσοστό θανάτων από COVID-19 (58,8 θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού, σε σύγκριση με 55,8 θανάτους την προηγούμενη εβδομάδα) παραμένει σταθερό εδώ και τρεις εβδομάδες.

 Από τις 29 χώρες με στοιχεία για τις εισαγωγές σε νοσοκομεία ή ΜΕΘ ή την πληρότητα έως την εβδομάδα 49, οι 12 ανέφεραν αυξητική τάση σε τουλάχιστον έναν από αυτούς τους δείκτες σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

topontiki

Πηγή: madata.gr