Κορονοϊός: Εκκληση για εθελοντές στο ΕΣΥ – Ζητούν φοιτητές και συνταξιούχους γιατρούς

0
106

Φοιτητές, συνταξιούχους υγειονομικούς αλλά και κάθε άλλη ειδικότητα αναζητά το υπουργείο Υγείας

Στήριγμα από την κοινωνία αλλά και από επαγγελματίες και φοιτητές που σχετίζονται με τον τομέα της υγείας αναζητά το υπουργείο Υγείας προκειμένου να στηριχθεί το ΕΣΥ. Είναι άλλωστε γνωστό ότι το δημόσιο σύστημα διαθέτει περιορισμένο προσωπικό για τις ανάγκες που υπάρχουν σήμερα λόγω του εφιάλτη του κορονοϊού.

Σήμερα με βάση τα επίσημα στοιχεία που καταγράφει στην ηλεκτρική του πλατφόρμα το υπουργείου Υγείας, σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ.λ.π.) υπάρχουν 96.600 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων ενώ μόνο στην Αττική βρίσκονται οι 31.200. Στο ΕΣΥ με βάση τις καταγραφές, εργάζονται περίπου 24.000 Γιατροί (5.903 εργάζονται σε Κέντρα Υγείας) και 36.550 Νοσηλευτές (3.513 σε Κέντρα Υγείας

Φοιτητές και συνταξιούχοι

Το υπουργείο Υγείας λόγω της υγειονομικής κατάστασης που βιώνει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα από την πανδημία λόγω της νόσου COVID-19, ζητά όποιος επιθυμεί να συμβάλει στο σύστημα. «Η προσφορά όλων μας είναι απαραίτητη, ώστε να αντιμετωπισθούν οι δυσανάλογες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί. Η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των επαγγελματιών του είναι απαραίτητη με όποιες δυνάμεις μπορεί ο καθένας μας».

Μάλιστα σημειώνεται ότι παρά την ενίσχυση του ΕΣΥ, κρίνεται αναγκαία η παροχή υπηρεσιών υγείας στις δομές υγείας της χώρας και από εθελοντές. «Το εθελοντικό πρόγραμμα απευθύνεται σε όποιον μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του όπως ιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγοι, φοιτητές, αλλά και συνταξιούχοι επιστημών υγείας» αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

Βοήθεια ζητά και για τη διοικητική υποστήριξη αφού κάνει έκκληση για περαιτέρω στήριξη: «Επίσης, μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί να προσφέρει σε αυτόν τον αγώνα παρέχοντας διοικητική, τεχνική και οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη στο σύστημα υγείας, ανεξαρτήτως της ειδίκευσης που έχει». Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λεπτομέρειες της διαδικασίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ακόλουθο σύνδεσμο: moh.gov.gr

Πηγή: madata.gr