Κορονοϊός -ενημέρωση Τσιόδρα: Στους 26 οι νεκροί – 892 τα κρούσματα

0
57

Παρακολουθήστε ζωντανά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας από τον καθηγητή λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, για τον κορωνοϊό.

Στους 26 οι νεκροί από στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό,  εκ των οποίων, οι 21 είναι άντρες και οι 5 γυναίκες, σύμφωνα με ενημέρωση του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Ανακοινώθηκαν 71 νέα κρούσματα με τον συνολικό να ανέρχεται σε 892.

57 είναι οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, 54 εξ αυτών διασωληνωμένοι. Οι περισσότεροι είναι άνδρες, με υποκείμενα νοσήματα.

Αντίθετα, 42 άτομα έχουν λάβει εξιτήριο.

“Δεν έχουμε πορεία Ιταλίας, αλλά αν τα μέτρα αρθούν, να είστε βέβαιοι, θα ακολουθήσει παρόμοια εικόνα”, είπε επίσης ο κ. Τσιόδρας.

-Η πορεία του ιού ανάλογη με τα μέτρα. Ως τώρα δεν έχουμε σημάδια εκθετικής αύξησης. Είμαστε στην αρχή της μάχης.

-Μπορεί να έχουμε σοβαρά κρούσματα και σε νέους. Θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα στην γερμανό ασθενή. Δεν φαίνεται ότι η επιπλοκή αυτή αφορά μεγάλο αριθμό ασθενών. Τα σπάνια αυτά συμβάντα δεν αλλάζουν την εκτίμηση που έχουμε για την πορεία της νόσου.

-Εχει αυξηθεί η μετάδοση στην κοινότητα στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Επιστήμονες εκτιμούν αύξηση σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Τονίζεται ότι απουσία μέτρων ο ιος θα διασπαρεί με ταχύτητα. Η εικόνα από Ισπανία και Ιταλία είναι τόση άσχημη που οι επιστήμονες είναι ανήσυχοι. Εμείς ήδη δεν εχουμε πορεία Ιταλίας, αν όμως αρθούν τα μέτρα θα έχουμε την ίδια εικόνα.

-Δεν είμαστε σε κατάσταση εφηυχασμού αλλά σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης.

 

Πηγή: madata.gr