Κορονοϊός: Επικίνδυνα κόκκινος ο Άγιος Νικόλαος – Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων

0
44

Έντονη ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ώρες στον Άγιο Νικόλαο, στο Λασίθι, λόγω «έκρηξης» κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, έχουν εντοπιστεί έως τώρα τουλάχιστον 50 κρούσματα στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, ενώ τα 20 βρέθηκαν σε βρεφονηπιακό σταθμό της Αμμούδας. Συγκεκριμένα, 15 παιδιά βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, όπως και πέντε εργαζόμενοι.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων του ΕΟΔΥ δείχνουν ότι πλέον η περιοχή έχει «κοκκινήσει» επικίνδυνα και τα βλέμματα στρέφονται στις ανακοινώσεις που θα κάνει το απόγευμα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Με αυτά τα δεδομένα, δεν θα πρέπει να θεωρείται μακρινό το σενάριο η περιοχή να μπει σε καθεστώς σκληρού lockdown.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretalive, μέχρι τώρα έχουν επιβεβαιωθεί 20 θετικά κρούσματα Covid 19 στον γενικό πληθυσμό, που βρέθηκαν στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, 20 στην Αμμούδα, (5 εργαζόμενοι και 15 παιδιά του βρεφονηπιακού σταθμού) και 10 σε ιδιωτικό εργαστήριο.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, τρεις είναι οι νοσηλεύτριες στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου που έχουν βρεθεί θετικές στον κορωνοϊό. Την ίδια ώρα, θετικός στον κορωνοϊό είναι ένας μαθητής, στην Ε’ τάξη του 3ου δημοτικού σχολείου Αγ. Νικολάου, το οποίο κλείνει από σήμερα και για 15 μέρες.

Συνολικά στην περιφερειακή ενότητα έχουν προχωρήσει σε αναστολή λειτουργίας έξι τμήματα, τρία στον Άγιο Νικόλαο, στο 1ο, το 3ο Δημοτικό και το 1ο νηπιαγωγείο, δύο στο 1ο δημοτικό Σητείας και ένα στο 1ο νηπιαγωγείο Ιεράπετρας.

Πηγή: cretalive.gr

Πηγή: madata.gr