Κορονοϊός: Έρχονται αυστηροί κανόνες από την Airbnb

0
60

Νέους ακόμη πιο αυστηρούς κανόνες για τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματά της λόγω κορονοϊού βάζει η Airbnb. Με νέα απόφασή της λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού, η Airbnb αποφασίζει να βάλει τέλος στα πάρτι. Οπως αναφέρει το Reuters, η Airbnb έθεσε την Πέμπτη τους νέους της κανόνες, μεταξύ των οποίων απαγορεύονται τα πάρτι και οι εκδηλώσεις σε σπίτια ενώ θα υπάρχει ανώτατο όριο χωρητικότητας στα 16 άτομα.

Μάλιστα, όσοι οικοδεσπότες ή επισκέπτες προσπαθήσουν να παραβιάσουν τους κανόνες, η Airbnb θα προχωρήσει σε νομικές ενέργειες. «Η καθιέρωση παγκόσμιας απαγόρευσης πάρτι και εκδηλώσεων είναι προς το συμφέρον της δημόσιας υγείας», ανέφερε η Airbnb σε δήλωση, προσθέτοντας ότι η απαγόρευση ισχύει για όλες τις μελλοντικές κρατήσεις. Η Airbnb δήλωσε ότι το 73% των καταχωρήσεών της παγκοσμίως απαγορεύει ήδη πάρτι σύμφωνα με τους κανόνες του σπιτιού τους, ενώ ορισμένοι οικοδεσπότες επιτρέπουν μικρά πάρτι.

Πέρυσι, η Airbnb άρχισε να επιβάλλει πολύ αυστηρότερα όρια, ξεκινώντας από μια παγκόσμια απαγόρευση των «πάρτι» ή καταλόγων που δημιουργούν επίμονη ενόχληση στη γειτονιά. Η Airbnb έχει επίσης ενημερώσει τις πολιτικές της υπό το πρίσμα της πανδημίας, καταργώντας τόσο το φίλτρο αναζήτησης «φιλικό για εκδηλώσεις» όσο και τους κανόνες «επιτρέπονται πάρτι και εκδηλώσεις».

Πηγή: madata.gr