Κορονοϊός – Εξαδάκτυλος: Οι ανεμβολίαστοι άνω των 50 κινδυνεύουν από την μετάλλαξη Όμικρον

0
57

Η εκτίναξη ήρθε μέσα σε μια μέρα μόλις. Μην προδικάζετε το τι θα πάρουμε ως απόφαση για τα μέτρα, είπε, μιλώντας στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, για τον λόγο για τον οποίο δε λήφθηκαν άμεσα μέτρα.

Αυτήν την στιγμή, η ‘Όμικρον’ θα σαρώσει και θα εκτοπίσει τη Δέλτα που προκαλεί σοβαρές νοσήσεις. Η Όμικρον προκαλεί σοβαρό πρόβλημα σε ανθρώπους μιας ηλικίας και πάνω και κατά κανόνα ανεμβολίαστους άνω των 50 ετών. Πόσο λογικό είναι να περιοριστούν άνθρωποι και να πληγούν οικονομικά εξαιτίας όσων δεν έχουν κάνει από τον Αύγουστο αυτό που λέγαμε; χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, «ο κίνδυνος με την ‘Όμικρον’ σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμένους είναι ότι οι δραστηριότητες θα πρέπει να ανασταλούν από μόνες τους γιατί θα νοσούν ταυτόχρονα πάρα πολύ άνθρωποι. Για αυτό θα πρέπει να υπάρξει μια κατά το δυνατόν ελεγχόμενη διασπορά».

 
  Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, «οι εστίες υπερμετάδοσης θα περιοριστούν για να περιορίσουμε τη μετάδοση».

Πηγή: madata.gr