Κορονοϊός: Φόβοι για τέταρτο κύμα πανδημίας αν δεν χτίσουμε ανοσία με τον εμβολιασμό

0
30

Στο μέτωπο του κορoνοϊού, 28 από τις 74 συνολικά περιφερειακές ενότητες της χώρας, βρίσκονται στο πορτοκαλί επίπεδο ετοιμότητας και καμία στο κόκκινο.

Όμως υπάρχουν περιοχές που όπως θα δούμε διατηρούν υψηλό ιικό φορτίο και προβληματίζουν τους ειδικούς αφού ανάμεσά τους βρίσκονται και δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί. Την ίδια στιγμή οι ειδικοί προειδοποιούν για νέο κύμα πανδημίας από το φθινόπωρο

Φόβους για ένα τέταρτο κύμα πανδημίας από το Σεπτέμβριο εκφράζουν οι ειδικοί, εάν η εμβολιαστική κάλυψη του ενήλικου πληθυσμού δεν φτάσει το 50% μέχρι τα τέλη Ιουνίου και το 70-80% στο τέλος του καλοκαιριού.

«Είναι κάτι που όχι απλά το φοβόμαστε, είναι κάτι που πρέπει να το αποφύγουμε, διαφορετικά εγώ το θεωρώ σχεδόν βέβαιο αν δεν επιτύχουμε ένα καλό τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι»

«ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» ΓΙΑ 4 ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Η πρόοδος του εμβολιαστικού προγράμματος έχει οδηγήσει σε ύφεση την πανδημία. Έτσι, στον επικαιροποιημένο χάρτη επιδημιολογικής επιτήρησης, από τις 74 περιφερειακές ενότητες της χώρας στο πορτοκαλί επίπεδο ετοιμότητας εμφανίζονται μόλις 28 και καμία στο κόκκινο. Η πορεία, όμως, παραμένει εύθραυστη όπως φαίνεται από την αύξηση του ιικού φορτίου σε Ρόδο, Νάξο, Καλαμάτα και Κατερίνη.

«Το ζητούμενο είναι να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς τώρα που όλα τα εμβόλια είναι διαθέσιμα για όλες τις ηλικιακές ομάδες, έτσι που όποιος έχει δυσπιστία για ένα εμβόλιο, μπορεί να επιλέξει κάποιο άλλο»

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τις επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμο να περιορίσουμε με τη συμπεριφορά μας τη διασπορά του ιού και με τον εμβολιασμό να αυξήσουμε το τείχος ανοσίας της χώρας, προκειμένου να έχουμε έναν καλύτερο χειμώνα.

Κορονοϊός: 580 νέα κρούσματα, 24νεκροί, 398 διασωληνωμένοι – Η γεωγραφική κατανομή

Πηγή: madata.gr