Κορονοϊός – Γαλλία: Αυξήθηκαν οι εμβολιασμοί λόγω της ανόδου των κρουσμάτων

0
33

Οι πολίτες σπεύδουν να εμβολιαστούν καθώς αυξάνονται τα κρούσματα και πλησιάζουν οι διακοπές των Χριστουγέννων.
Στο φαρμακείο της στο κεντρικό Παρίσι η Μιρέιγ Γκραν δείχνει τα σχεδόν άδεια ράφια, όπου κανονικά θα βρίσκονταν στοιβαγμένα self tests για την COVID-19. Εκεί έχουν απομείνει μόλις πέντε τεστ.

Μόνο αυτά έχουν μείνει. Αυτό οφείλεται στη ραγδαία αύξηση πολλών, πολλών περιπτώσεων ιχνηλάτησης της COVID. Έπρεπε να κάνουμε πολλά τεστ, λέει.
Σε όλη τη Γαλλία τα φαρμακεία λένε ότι τους έχουν τελειώσει τα self tests για τον κορωνοϊό καθώς αυξάνονται τα κρούσματα και οι πολίτες αγωνίζονται για να διασφαλίσουν ότι δεν κινδυνεύουν να μολυνθούν οι αγαπημένοι τους αφού θα συναντηθούν την περίοδο των εορτών.

 Σχεδόν 5,3 εκατομμύρια τεστ PCR και αντιγόνου πραγματοποιήθηκαν από τις 9 Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου, όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία, ο μεγαλύτερος αριθμός εδώ και μήνες και αύξηση 31% από την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία ήταν περίπου κατά 38% υψηλότερη σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα. 

Την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν μόνο περίπου δύο εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ, αλλά ο αριθμός των τεστ έχει αυξηθεί σταθερά έκτοτε.

«Έχουν περάσει πολλοί για να υποβληθούν στο τεστ και να βεβαιωθούν (ότι δεν έχουν μολυνθεί με κορωνοϊό) για τις συγκεντρώσεις, για να πάνε να δούνε τις οικογένειές τους», λέει η Γκραν.

Η Γκραν έχει παραγγείλει νέα τεστ αλλά η παράδοση καθυστερεί περισσότερο από ό,τι συνήθως, όπως λέει η ίδια, καθώς τα φαρμακεία της χώρας αγωνίζονται για να εξασφαλίσουν περισσότερα τεστ.

Συνήθως εκείνη διαθέτει σε απόθεμα 30 συσκευασίες των 25 τεστ.

Η Γαλλία σημειώνει αύξηση σε κρούσματα κορωνοϊού και σε νοσηλείες παρότι, χάρη σε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρώπη, είναι λιγότερο επιβαρυμένα τα νοσοκομεία σε σχέση με τα προηγούμενα κύματα της πανδημίας.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν ανακοίνωσε ότι 12,5 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γαλλία έχουν εμβολιαστεί με την τρίτη δόση και ο αριθμός αυτός αναμένεται να φθάσει τα 20 εκατομμύρια μέχρι τα Χριστούγεννα.

Αυτό αυξάνει τον φόρτο εργασίας για τα φαρμακεία που ενθαρρύνονται από τις υγειονομικές αρχές να παραμένουν ανοιχτά τις Κυριακές ώστε να μπορούν περισσότεροι πολίτες να εμβολιάζονται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πηγή: madata.gr